Pomarančový zákusok
Pomarančový zákusok

Bezlepkové pomarančovo-citrónové rezy s jemným krémom videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 2. augusta 2022. Komerčný recept.
Bezlepkové pomarančovo-citrónové rezy s jemným krémom (videorecept)
Foto: Potravinarskavyrobaliana

Suroviny

Krém:
600 ml
2 bal.
160 g
200 g zmäknuté
Pomarančový korpus:
4 ks
1 bal.
3 PL vlažná
3 PL
5 PL
Korpus:
6 ks
6 PL
4 PL vlažná
4 PL
7 PL
Sirup:
350-400 ml
1 bal.
Poleva:
200 g
1 bal.
1 bal.
7 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a Zlatého krému uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Pre rýchlejšie vychladnutie prelejeme horúci puding do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pomarančový korpus pripravíme vyšľahaním bielkov na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s LianaVITOM pomaranč, postupne pridávame olej a vodu, na záver ručne vmiešame Cake mix a sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170-175 °C 20 minút.

  3. 3

    Korpus pripravíme vyšľahaním bielkov na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame olej a vodu, na záver ručne vmiešame Cake mix a sneh z bielkov. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170-175 °C 25 minút.

  4. 4

    Vychladnutý puding vyšľaháme so zmäknutým maslom na jemný krém. LianaVIT pomaranč rozmiešame vo vode.

  5. 5

    Vychladnutý korpus rozrežeme horizontálne na polovicu. Spodný korpus potrieme polovicou krému a prikryjeme pomarančovým korpusom. Ten popicháme vidličkou a rovnomerne potrieme sirupom. Potrieme zvyšným krémom a prikryjeme korpusom. Zaťažíme a necháme stuhnúť v chladničke.

  6. 6

    Práškový cukor, citrónovú polevu a LianaVIT vymiešame s vodou a olejom na hladkú polevu. Polejeme koláč a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu