Pomarančový koláč

Bezlepkové pomarančové kocky

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Tieto kocky je dobré konzumovať až na ďalší deň. Áno, musíte odolať! Krém krásne vsiakne do cesta a koláčik bude oveľa mäkší.

20-25
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu použijeme hrnček s objemom 250 ml. Z uvedených surovín na cesto rukami vypracujeme mrveničkové cesto. Plech vystelieme papierom na pečenie, vysypeme cesto a rukami porozťahujeme po celom plechu aj po bokoch.
  2. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 12 minút.
  3. Suroviny na krém premiešame v miske metličkou. Vylejeme na predpečené cesto a dopečieme ešte 30 minút.
  4. Upečený koláč necháme vychladnúť. Pred podávaním môžeme posypať cukrom.
  5. Dobrý tip 1: Namiesto pomarančových kociek môžeme pripraviť citrónové. Vtedy je potrebné pridať viac cukru.
  6. Dobrý tip 2: Po vychladnutí je cesto tvrdšie. Treba počkať do nasledujúceho dňa, kedy krém vsiakne do cesta a je oveľa mäkšie.