Pomarančový koláč
Bezlepkové pomarančové kocky
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Tieto kocky je dobré konzumovať až na ďalší deň. Áno, musíte odolať! Krém krásne vsiakne do cesta a koláčik bude oveľa mäkší.
20-25 porcií |
60 minút príprava |
Postup
- Na prípravu použijeme hrnček s objemom 250 ml. Z uvedených surovín na cesto rukami vypracujeme mrveničkové cesto. Plech vystelieme papierom na pečenie, vysypeme cesto a rukami porozťahujeme po celom plechu aj po bokoch.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 12 minút.
- Suroviny na krém premiešame v miske metličkou. Vylejeme na predpečené cesto a dopečieme ešte 30 minút.
- Upečený koláč necháme vychladnúť. Pred podávaním môžeme posypať cukrom.
- Dobrý tip 1: Namiesto pomarančových kociek môžeme pripraviť citrónové. Vtedy je potrebné pridať viac cukru.
- Dobrý tip 2:
Po vychladnutí je cesto tvrdšie. Treba počkať do nasledujúceho dňa, kedy krém vsiakne do cesta a je oveľa mäkšie.