Plnené bezlepkové medovníky

Bezlepkové plnené medovníky

Autor receptu: novalim

Ak tieto sviatky nestíhate, tento recept je pre vás záchranou. Z hotového chladeného medového cesta bez lepku Novalim sme upiekli úžasné plnené perníky. Nedá sa im odolať. Čo poviete?

20
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 160 °C

Postup

  1. Medové cesto dobre rozmiesime na pracovnej podložke. Podložku jemne posypeme bezlepkovou múkou.
  2. Rozmiesené cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme srdiečka alebo iné tvary. Kladieme ich na plech s papierom.
  3. Do stredu perníka dáme trochu džemu, okraje potrieme rozmiešaným bielkom a priložíme vrchný perník. Prstami opatrne pritlačíme okraje tak, aby sa oba diely zlepili a džem nevytiekol. Pečieme na 160 stupňoch asi 10-12 minút (radšej menej ako veľa).
  4. Upečené medovníky necháme vychladnúť a potom ich na mriežke polievame roztopenou horkou čokoládou s tukom (odporúčame obe prísady roztopiť nad parou). Ozdobíme cukrovými ozdôbkami a necháme čokoládu stuhnúť.