Bezlepkové luxusné muffiny
porcií
na 180 °C
Suroviny
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 50 g |
|
| 0,5 bal. |
|
| 60 g (izbovej teploty) |
|
| 1 PL |
|
| 1 KL |
|
| mrazené (alebo ovocie podľa chuti) |
|
| Krém: | |
| 25 g |
|
| 30 g |
|
| 250 ml |
|
| 125 g (izbovej teploty) |
|
| Poleva: | |
| 125 g |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Rastlinný tuk spolu s cukrami vyšľaháme do peny. Postupne vmiešame vajcia. Dôkladne premiešame a pridáme Cake mix Liana.
- 2
Papierové košíčky poukladáme do formy na muffiny a do polovice naplníme cestom. Do zvyšného cesta zamiešame kakao a prilejeme mlieko. Kakaové cesto navrstvíme na biele cesto. Na vrch cesta v košíčku pritlačíme 2 - 3 maliny. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 15-20 minút.
- 3
Z pudingového prášku a mlieka uvaríme puding. Necháme vychladnúť.
- 4
Rastlinný tuk a práškový cukor vyšľaháme do peny. Pomaly po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
- 5
Pripraveným vyšľahaným krémom naplníme cukrárenské vrecko a navrstvíme na upečené muffiny. Necháme stuhnúť v chladničke cca 60 minút.
- 6
Čokoládu a olej rozpustíme v mikrovlnnej rúre. Stuhnuté muffinky namáčame do čokoládovej polevy.
- 7
Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou 100 g Cake mix za polohrubú múku a lyžičku Kypriaceho prášku do pečiva Liana.
Tiež muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu