Bezlepkové luxusné muffiny
Foto: potravinarskavyrobaliana
porcií
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
2 ks |
|
50 g |
|
0,5 bal. |
|
60 g (izbovej teploty) |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
mrazené (alebo ovocie podľa chuti) |
|
Krém: | |
25 g |
|
30 g |
|
250 ml |
|
125 g (izbovej teploty) |
|
Poleva: | |
125 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Rastlinný tuk spolu s cukrami vyšľaháme do peny. Postupne vmiešame vajcia. Dôkladne premiešame a pridáme Cake mix Liana.
- 2
Papierové košíčky poukladáme do formy na muffiny a do polovice naplníme cestom. Do zvyšného cesta zamiešame kakao a prilejeme mlieko. Kakaové cesto navrstvíme na biele cesto. Na vrch cesta v košíčku pritlačíme 2 - 3 maliny. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 15-20 minút.
- 3
Z pudingového prášku a mlieka uvaríme puding. Necháme vychladnúť.
- 4
Rastlinný tuk a práškový cukor vyšľaháme do peny. Pomaly po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
- 5
Pripraveným vyšľahaným krémom naplníme cukrárenské vrecko a navrstvíme na upečené muffiny. Necháme stuhnúť v chladničke cca 60 minút.
- 6
Čokoládu a olej rozpustíme v mikrovlnnej rúre. Stuhnuté muffinky namáčame do čokoládovej polevy.
- 7
Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou 100 g Cake mix za polohrubú múku a lyžičku Kypriaceho prášku do pečiva Liana.
Tiež muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu