Bezlepkové luxusné muffiny

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 9. novembra 2019. Komerčný recept.
8
porcií
60 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
2 ks
50 g
0,5 bal.
60 g (izbovej teploty)
1 PL
1 KL
 mrazené (alebo ovocie podľa chuti)
Krém:
25 g
30 g
250 ml
125 g (izbovej teploty)
Poleva:
125 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rastlinný tuk spolu s cukrami vyšľaháme do peny. Postupne vmiešame vajcia. Dôkladne premiešame a pridáme Cake mix Liana.

  2. 2

    Papierové košíčky poukladáme do formy na muffiny a do polovice naplníme cestom. Do zvyšného cesta zamiešame kakao a prilejeme mlieko. Kakaové cesto navrstvíme na biele cesto. Na vrch cesta v košíčku pritlačíme 2 - 3 maliny. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 15-20 minút.

  3. 3

    Z pudingového prášku a mlieka uvaríme puding. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Rastlinný tuk a práškový cukor vyšľaháme do peny. Pomaly po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.

  5. 5

    Pripraveným vyšľahaným krémom naplníme cukrárenské vrecko a navrstvíme na upečené muffiny. Necháme stuhnúť v chladničke cca 60 minút.

  6. 6

    Čokoládu a olej rozpustíme v mikrovlnnej rúre. Stuhnuté muffinky namáčame do čokoládovej polevy.

  7. 7

    Klasickú verziu s pšeničnou múkou pripravíme zámenou 100 g Cake mix za polohrubú múku a lyžičku Kypriaceho prášku do pečiva Liana.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: