Bezlepkové langoše
Bezlepkové langoše
Autor receptu: novalim
Ako ich máte najradšej? S kyslou smotanou a strúhaným syrom? Alebo s kečupom? Čo takto len potreté olejom s
cesnakom? Tak či onak, vyskúšali sme všetky tri verzie a všetky tri nám veľmi chutili.
5 porcií |
35 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Promix Alfa zmes dáme do misy, premiešame so soľou. Do šálky nalejeme asi polovicu mlieka, pridáme kryštálový cukor a droždie, premiešame a necháme nakysnúť. Keď sa nám vytvorí efekt “hrnček var”, to znamená, že zmes nakysne a bude chcieť vytiecť z hrnčeka, nalejeme ju na múku. Potom pridáme ešte zvyšok mlieka a pomocou mixéra vymiesime hladké, trochu lepkavé cesto.
- Vyklopíme ho na pomčenú dosku, jemne premiesime, rozdelíme na bochníčky, prikryjeme čistou utierkou a necháme pri izbovej teplote nakysnúť.
- Nakysnuté bochníčky prstami roztlačíme na placky a pečieme ich v rozhorúčenom oleji. Olejom nešetrite, langoše sa lepšie upečú, keď ho bude viac (ideálne keď sú v ňom langoše ponorené). Necháme ich odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke, dochutíme a hneď začerstva jeme.
- Dobrú chuť!