Foto: andrea3
Kokosové ježe máme veľmi radi, tak som musela vyskúšať aj bezlepkovú verziu :-)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Karamel: | |
100 g |
|
2 dcl |
|
Cesto: | |
6 ks |
|
250 g |
|
300 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
Poleva: | |
360 g |
|
250 g |
|
10 PL |
|
3 PL |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Kryštálový cukor skaramelizujeme, zalejeme 2 dcl vody a necháme vychladnúť.
- 2
Vymiešame 6 žltkov a 25 dkg práškového cukru a po troche prilievame karamel, potom vmiešame múku (ja som zmiešala 150g múky Mix C, 50 g Mantler bez laktozy, 50 g kukuričnej, 50 g ryžovej múky)s práškom do pečiva, orechy a sneh. Vymiešame a vylejeme na vymasteny plech a upečieme.
- 3
Necháme vychladnúť a porežeme na kúsky. Pripravíme si polevu : heru si roztopíme na miernom plameni , do toho pridáme práškový cukor, kakao a mlieko, trochu povaríme.v teplej poleve obaľujeme ježe, potom dáme ježe do kokosu.Ježe sú fantastické, akurát sa trochu horšie obaľovali alebo to bolo možno tým, že nemám tú cukrársku zručnosť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu