Bezlepkové cuketovo-makové muffiny
Foto: Simiceq
Tieto rýchle ľahké bio bezlepkové muffinky si môžete dať bez výčitiek na raňajky, po obede alebo ich upiecť o 9 večer, keď dostanete chuť Zobraziť celý popisTieto rýchle ľahké bio bezlepkové muffinky si môžete dať bez výčitiek na raňajky, po obede alebo ich upiecť o 9 večer, keď dostanete chuť na sladké, tak ako ja :D :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
1 bal (200 g) |
|
2 ks |
|
1 bal BIO |
|
6 PL |
|
1-2 ČL (brezový cukor) |
|
2 ČL |
|
3-4 PL |
|
(alebo arašidové maslo) |
|
3 PL na posypanie |
|
0,4 l (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Vo väčšej miske si nastrúhame cuketu (ak nemáme, môžeme použiť aj 3-4 rozpučené banány - nepoužiť xylitol :), pridáme mletý mak, bio kypriaci prášok, vyšľahané vajíčka, kokosový olej, ak máme mandľové mlieko, škoricu, proteínové arašidové maslo (podľa vlastnej chuti), xylitol. Zamiešame cesto by malo byť jemné, redšie a voňavé, môžete pridať nasekané oriešky (mandle, lieskovce).
- 2
Naplníme košíčky do polovice cestom, čajovou lyžičkou do stredu pridáme domáci džem (arašidové maslo) a doplníme na vrch zvyšok cesta, ak nám cesto zvýši, vylejeme ho do menšieho plechu na koláčik.
- 3
Muffiny (aj koláčik) posypeme husto kokosom, ktorý sa na vrchu krásne zapečie :) Pečieme na 180 stupňov cca 20-30 min.
- 4
Dobrú chuť! Ak vyskúšate dajte vedieť, či sa vydarili a chutili :)
Tiež bezlepkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jasne vyskúšaj kľudne jablká :)