Bezlepkové muffiny

Bezlepkové cuketovo-makové muffiny

Autor receptu: simiceq

Tieto rýchle ľahké bio bezlepkové muffinky si môžete dať bez výčitiek na raňajky, po obede alebo ich upiecť o 9 večer, keď dostanete chuť na sladké, tak ako ja :D :)

12
porcií
10 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšej miske si nastrúhame cuketu (ak nemáme, môžeme použiť aj 3-4 rozpučené banány - nepoužiť xylitol :), pridáme mletý mak, bio kypriaci prášok, vyšľahané vajíčka, kokosový olej, ak máme mandľové mlieko, škoricu, proteínové arašidové maslo (podľa vlastnej chuti), xylitol. Zamiešame cesto by malo byť jemné, redšie a voňavé, môžete pridať nasekané oriešky (mandle, lieskovce).
  2. Naplníme košíčky do polovice cestom, čajovou lyžičkou do stredu pridáme domáci džem (arašidové maslo) a doplníme na vrch zvyšok cesta, ak nám cesto zvýši, vylejeme ho do menšieho plechu na koláčik.
  3. Muffiny (aj koláčik) posypeme husto kokosom, ktorý sa na vrchu krásne zapečie :) Pečieme na 180 stupňov cca 20-30 min.
  4. Dobrú chuť! Ak vyskúšate dajte vedieť, či sa vydarili a chutili :)