Bezlepková torta
Bezlepková torta

Bezlepková torta

29angella29 - bez fotky29angella29, 25. marca 2020
Bezlepková torta
Foto: 29angella29

Tento recept som našla z Liana stránky a na prvý pokus sa mi vydaril. Torta je mäkká a jemná.
Zdroj: Tento recept mam zo stránky Liana

40 minút
príprava
20-25 minút
na 180° °C

Suroviny

200  g (Cake mix Liana)
180 g
25 g
4 ks
100 ml vlažná
150 ml
Na potretie:
 (alebo iný)
Poleva:
200 g
2  PL
3-4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyšľaháme bielky, pridáme cukor a prešľaháme.

  2. 2

    Následne do bielkového sneho zašľaháme po jednom žĺtky, postupne aj vlažnú vodu a olej.

  3. 3

    Nakoniec do vaječnej zmesi zľahka vmiešame bezlepkovú múčnu zmes a kakaom. Na miešanie som použila kuchynskú stierku (alebo tzv. lízatko).

  4. 4

    Nachystáme si tortovú formu, ktorú vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej vymiešané cesto.

  5. 5

    Pečieme pri teplote 180 °C asi 20-25 minút. Pred vybratím korpusu z rúry treba skontrolovať či je aj v strede prepečený vpichnutím drevenej špajdle do stredu korpusu, špajdľa by mala zostať suchá a čistá. Korpus potom necháme vychladnúť.

  6. 6

    Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu, spodný korpus nahrubo natrieme horúcim džemom. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý tiež môžeme potrieť džemom.

  7. 7

    Nakoniec môžeme celú tortu aj boky poliať čokoládou roztopenou s mliekom a olejom. Polevu necháme stuhnúť. Ja som tortu nepolievala roztopenou čokoládou, torta bola sama o sebe dobrá a chutná. Prajem dobrú chuť :)

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Torty, Zákusky, Pečené, Bezlepková diéta

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre