Bezlepková torta
Foto: 29angella29
Tento recept som našla z Liana
stránky a na prvý pokus sa mi
vydaril. Torta je mäkká a jemná.
Zdroj: Tento recept mam zo stránky Liana
príprava
na 180° °C
Suroviny
200 g (Cake mix Liana) |
|
180 g |
|
25 g |
|
4 ks |
|
100 ml vlažná |
|
150 ml |
|
Na potretie: | |
(alebo iný) |
|
Poleva: | |
200 g |
|
2 PL |
|
3-4 PL |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme bielky, pridáme cukor a prešľaháme.
- 2
Následne do bielkového sneho zašľaháme po jednom žĺtky, postupne aj vlažnú vodu a olej.
- 3
Nakoniec do vaječnej zmesi zľahka vmiešame bezlepkovú múčnu zmes a kakaom. Na miešanie som použila kuchynskú stierku (alebo tzv. lízatko).
- 4
Nachystáme si tortovú formu, ktorú vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej vymiešané cesto.
- 5
Pečieme pri teplote 180 °C asi 20-25 minút. Pred vybratím korpusu z rúry treba skontrolovať či je aj v strede prepečený vpichnutím drevenej špajdle do stredu korpusu, špajdľa by mala zostať suchá a čistá. Korpus potom necháme vychladnúť.
- 6
Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu, spodný korpus nahrubo natrieme horúcim džemom. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý tiež môžeme potrieť džemom.
- 7
Nakoniec môžeme celú tortu aj boky poliať čokoládou roztopenou s mliekom a olejom. Polevu necháme stuhnúť. Ja som tortu nepolievala roztopenou čokoládou, torta bola sama o sebe dobrá a chutná. Prajem dobrú chuť :)
Tiež bezlepková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu