Bezlepková torta
Bezlepková torta
Autor receptu: 29angella29
Tento recept som našla z Liana
stránky a na prvý pokus sa mi
vydaril. Torta je mäkká a jemná.
40 minút príprava |
20-25 minút na 180° °C |
Postup
- Vyšľaháme bielky, pridáme cukor a prešľaháme.
- Následne do bielkového sneho zašľaháme po jednom žĺtky, postupne aj vlažnú vodu a olej.
- Nakoniec do vaječnej zmesi zľahka vmiešame bezlepkovú múčnu zmes a kakaom. Na miešanie som použila kuchynskú stierku (alebo tzv. lízatko).
- Nachystáme si tortovú formu, ktorú vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej vymiešané cesto.
- Pečieme pri teplote 180 °C asi 20-25 minút. Pred vybratím korpusu z rúry treba skontrolovať či je aj v strede prepečený vpichnutím drevenej špajdle do stredu korpusu, špajdľa by mala zostať suchá a čistá. Korpus potom necháme vychladnúť.
- Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu, spodný korpus nahrubo natrieme horúcim džemom. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý tiež môžeme potrieť džemom.
- Nakoniec môžeme celú tortu aj boky poliať čokoládou roztopenou s mliekom a olejom. Polevu necháme stuhnúť. Ja som tortu nepolievala roztopenou čokoládou, torta bola sama o sebe dobrá a chutná. Prajem dobrú chuť :)