Bezlepková torta

Bezlepková torta

Autor receptu: 29angella29

Tento recept som našla z Liana stránky a na prvý pokus sa mi vydaril. Torta je mäkká a jemná.

40 minút
príprava
20-25 minút
na 180° °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme bielky, pridáme cukor a prešľaháme.
  2. Následne do bielkového sneho zašľaháme po jednom žĺtky, postupne aj vlažnú vodu a olej.
  3. Nakoniec do vaječnej zmesi zľahka vmiešame bezlepkovú múčnu zmes a kakaom. Na miešanie som použila kuchynskú stierku (alebo tzv. lízatko).
  4. Nachystáme si tortovú formu, ktorú vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do nej vymiešané cesto.
  5. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20-25 minút. Pred vybratím korpusu z rúry treba skontrolovať či je aj v strede prepečený vpichnutím drevenej špajdle do stredu korpusu, špajdľa by mala zostať suchá a čistá. Korpus potom necháme vychladnúť.
  6. Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu, spodný korpus nahrubo natrieme horúcim džemom. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý tiež môžeme potrieť džemom.
  7. Nakoniec môžeme celú tortu aj boky poliať čokoládou roztopenou s mliekom a olejom. Polevu necháme stuhnúť. Ja som tortu nepolievala roztopenou čokoládou, torta bola sama o sebe dobrá a chutná. Prajem dobrú chuť :)