Foto: sonulienka
Piekla som tortu pre vnuka k narodeninám. Dcéra má bezlepkovú dietu tak som upiekla bezlepkovú.
Postup
-
1
Postup som nenafotila ten už každá vie. Ale sľúbila som, že keď budem robiť inú poťahovku napíšem tak tu je:
-
2
Poťahová hmota zo sušeného mlieka: 200 gramov sušené mlieko, 200 gramov práškový cukor, 1 ČL med, 2 ČL olej, 3 ČL mandlová príchuť, voda necelé 50 ml. Sušené mlieko a práškový cukor preosejete dáte med,olej,mandlovú príchuť a začnite miešať, pomaličky prilievajte vodu nesmiete dať veľa.Hmota musí byť ako plastelína. Moja pripomienka, že mandlovej príchuti dám asi na budúce menej. Túto hmotu som zafarbila gelovou čiernou farbou.
-
3
Biela hmota je s cukríkov HARIBO Chamallowa Barbecue tieto sú biele a mali ich minule v Kauflande v akcii. Dnes som ich už ani nevidela ešte by som si prikúpila dobre sa mi s nich robila.Robila som ju nasledovne: 175 g.cukríkov.600 g.práškový cukor 1/2 ČL mandlová aróma a 2 PL voda. Cukríky som si rozpustila v mikrovlnke stačilo 2 minúty a otvorila a premiešala som len 2 krát.Vybrala som ich a už som ich len miešala aby sa dobre rozpustili a pridávala som práškový cukor. Nepridávala som žiaden tuk a dobre sa mi s ňou pracovalo.Keď som valkala pracovnú dosku som si poprášila Solamylom. Tak takto som dnes skúšala a pracovala a tu je moje dielo.
-
4
Torta má priemer 24 cm a robila som dve cestá tak je aj v rozpise. A tu je aj s oslávencom.
Diskusia k receptu