Orechová torta
Orechová torta

Bezlepková orechová torta s tvarohovo-mascarpone krémom fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 14. júna 2019
Bezlepková orechová torta s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept)
Foto: Sonulienka

Vnúčikovi k narodeninám som piekla takúto tortičku a keď sa mi cesto aj krém veľmi páčili tak si recept sem ukladám.

50 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
8 ks
160 g (alebo polohrubá múka)
200 g
250 g
30 g
štipka
Krém:
500 g (Pilos Lidl)
250 g
200 ml
250 g
200 g
2 bal.
z 1 citróna
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny na korpus a forma s priemerom 28 cm.

    Bezlepková orechová torta s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tu na krém ale chýba mascarpone.

    Bezlepková orechová torta s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajcia som rozdelila na bielky a žĺtky, bielky som vyšľahala s troškou soli do tuha a pridala polovicu práškového cukru a znovu som šľahala do tuha. Sneh z bielkov som dala do chladničky (bolo veľmi teplo tak preto) a šľahala som žĺtky s ostatným cukrom do peny šľahačom to trvá asi 5 minút. Potom som zmiešala múku s kakaom, pomlela orechy a asi na trikrát som zašľahávala aj s bielkami do žĺtkovej peny - múku a kakao som dávala cez sitko, aby som nemala hrčky z kakaa a pekne som všetko premiešala.

    Bezlepková orechová torta s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tu je cesto premiešané. Ale tu som aj s fotografovaním skončila lebo fakt bolo veľmi teplo tak som len rýchlo robila a nestíhala fotiť.

    Bezlepková orechová torta s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rúru som si predhriala na 180 stupňov cesto som preložila do formy, ktorú som si vyložila papierom na pečenie - ako som už písala priemer 28 cm - a piekla som 45 minút. Potom som nechala korpus vo forme úplne vychladnúť Zatiaľ som si urobila krém. Polovicu cukru a jeden vanilkový cukor som dobre vyšľahala s maslom do peny a druhú polovicu cukru s druhým vanilkovým cukrom som dala do tvarohu kde som pridala aj mascarpone a kyslú smotanu a tiež dobre vyšľahala. Na koniec som všetko spojila a pridala šťavu z jedného citróna. Dala do mrazničky tentokrát pre tú horúčavu trochu stuhnúť, aby sa mi dobre natieral.

  6. 6

    Keď bol korpus vychladnutý, vybrala som ho z formy prekrojila na dva krát a plnila. Ak chcete môžete si dať na korpus kyslastý džem a potom krém, krém asi tak jeden centimeter, dať druhý korpus a zopakovať natrieť džemom a znovu plnka 1 cm. Dať tretí korpus a čo nám ostala plnka dať okolo torty a na vrch torty. Ozdobiť podľa vlastnej fantázie buď orechmi dookola a na vrch ovocie alebo len poliať čokoládou ja som na vrch ešte nasypala zomleté orechy, ktoré mi ostali a šup do mrazničky. Torta tam bola tri a pol hodiny pokiaľ sme nešli gratulovať. Bola to ozaj v tejto horúčave fuška ale zvládla som to. No a hotovo.

    Bezlepková orechová torta s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Bola som sama zvedavá ako bude chutiť ten krém ešte som nerobila mascarpone, tvaroh a maslo krém ale môžem odporučiť fakt je výborný a citrónová šťava mu dá šmrnc vyskúšajte.

    Bezlepková orechová torta s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A ešte som mu piekla jeho obľúbené slané veľmi rýchle len kúpené lístkové cesto, šunka a syr.

    Bezlepková orechová torta s tvarohovo-mascarpone krémom (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Pěkná a chutná torta, příjemný receptík, postup i suroviny. Milá @Sonulienka , děkuji za sdílení a přeji krásný víkend tobě i rodině, všechno nejlepší vnúčkovi k narodeninám!
branka
neviem preco bezlepkova torta, ked tycinky su s lepkom???
angelikasch
@Branka (19.6.2019 15:29)

Aké tyčinky myslíš? Ja žiadne v recepte nevidím. Alebo myslíš guličky, ktoré autorka použila na ozdobenie? V tom prípade to z receptu nevyplýva. Ale áno, pokiaľ niekto nemôže lepok, nesmie zabudnúť použiť bezlepkové zdobenie. Autorka by to mala vyjasniť.