Hubová roláda
Bedľová roláda (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Túto úžasnú roládu som našla pred rokmi na webe pre hubárov.* A keďže ak rastú, tak mi rastú priamo na záhrade, robím ju každoročne.
|
1 roláda porcia |
15 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup
- Na plech veľkosti cca 35x25 cm dáme fóliu na pečenie alebo papier na pečenie.
Naň poukladáme tesne k seba hlavičky bedlí. Ak sa zlomia, vôbec to nevadí.
- Jemne okoreníme a rozotrieme na ne tavený syr. Aby sa lepšie rozotieral, necháme ho predtým hodinku pri izbovej teplote a rozotierame lyžicou.
- Potom na ne uložíme tesne vedľa seba plátky šunky.
- Na šunku uložíme plátky tvrdého syra.
- Prekryjeme druhou fóliou alebo papierom a pečieme v rúre na 170 °C 25 minút.
- Potom vyberieme, zalejeme rozšľahanými vajcami, opäť prekryté fóliou dáme na 10 minút do rúry.
- Vyberieme a pomocou fólie stočíme do rolády.
- Necháme vychladnúť a dáme na niekoľko hodín do chladničky, aby dobre stuhla.
- Krájame na rezy a podávame so zeleninou.
- Poznámka: Ak chceme mať kompletný obed, stačí rezy rolády krátko ohriať v mikrovlnke a pridať zemiaky,