Hubová roláda

Bedľová roláda (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Túto úžasnú roládu som našla pred rokmi na webe pre hubárov.* A keďže ak rastú, tak mi rastú priamo na záhrade, robím ju každoročne.

1 roláda
porcia
15 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Na plech veľkosti cca 35x25 cm dáme fóliu na pečenie alebo papier na pečenie. Naň poukladáme tesne k seba hlavičky bedlí. Ak sa zlomia, vôbec to nevadí.
  2. Jemne okoreníme a rozotrieme na ne tavený syr. Aby sa lepšie rozotieral, necháme ho predtým hodinku pri izbovej teplote a rozotierame lyžicou.
  3. Potom na ne uložíme tesne vedľa seba plátky šunky.
  4. Na šunku uložíme plátky tvrdého syra.
  5. Prekryjeme druhou fóliou alebo papierom a pečieme v rúre na 170 °C 25 minút.
  6. Potom vyberieme, zalejeme rozšľahanými vajcami, opäť prekryté fóliou dáme na 10 minút do rúry.
  7. Vyberieme a pomocou fólie stočíme do rolády.
  8. Necháme vychladnúť a dáme na niekoľko hodín do chladničky, aby dobre stuhla.
  9. Krájame na rezy a podávame so zeleninou.
  10. Poznámka: Ak chceme mať kompletný obed, stačí rezy rolády krátko ohriať v mikrovlnke a pridať zemiaky,