Bazová a čokoládová zmrzlina (fotorecept)
	        Autor receptu: alexola 	         
	        
	        Postup- Pripravíme si sirup z bazy. Kvety bazy vložíme na noc do prevarenej vody. Po vybratí kvetov vo vode rozpustíme cukor, pridáme citrónovú šťavu. Necedila som, nechala som tam aj kvietky :)
 - Pripravený sirup, mlieko a šľahačku zmiešame. Keďže som recept upravovala z pôvodného receptu na citrónovú zmrzlinu, počas prípravy sme si doma precvičili aj mozgové závity a oprášili sme zákony zachovania hmotnosti :))) 
 - Pracovala som opäť so zmrzlinovačom. Za 30 minút mala zmrzlina správnu konzistenciu.
 - Hotová bazová zmrzlina putuje ešte do mrazničky.
 - Čokoládová: Šľahačku s mliekom zahrejeme, pridáme cukor a čokoládu, odstavíme z ohňa a miešame, kým zmes nie je homogénna.
 - Pridávam aj lyžicu kvalitného kakaa. Zmes vlejem do zmrzlinovača a hotovú zmrzlinu vložím opäť do mrazničky.
 - Podávame čokoládovú s jahodovou...
 - alebo bazovú s jahodovou :)
 - a keďže je sezóna jahôd, pripravíme si aj jahodovo-jogurtovú zmrzlinu
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |