Bazalkové tiramisu
Bazalkové tiramisu s rebarborou
Autor receptu: redakcia
Postup- Rebarboru očistíme, nakrájame na kúsky, vložíme do hrnca, posypeme cukrom, podlejeme troškou vína a krátko podusíme. Necháme vychladnúť.
- Bazalku s troškou smotany a cukrom rozmixujeme. Zvyšok smotany vyšľaháme na hustú šľahačku a vmiešame bazalkový krém. Po malých častiach vmiešame mascarpone.
- Kávu ochutíme likérom a namáčame do nej piškóty, ktorými vystelieme dno misiek alebo pohárov. Na piškóty navrstvíme bazalkový krém, dáme ďalšiu vrstvu piškót, krém, vrstvy opakujeme kým neminieme všetok krém.
- Navrch dáme nakrájané jahody, vychladnutú rebarboru a nastrúhanú čokoládu. Aspoň 90 minút necháme chladiť v chladničke.
|