Bazalkové tiramisu

Bazalkové tiramisu s rebarborou

Autor receptu: redakcia

4-5
porcie

Suroviny

Postup

  1. Rebarboru očistíme, nakrájame na kúsky, vložíme do hrnca, posypeme cukrom, podlejeme troškou vína a krátko podusíme. Necháme vychladnúť.
  2. Bazalku s troškou smotany a cukrom rozmixujeme. Zvyšok smotany vyšľaháme na hustú šľahačku a vmiešame bazalkový krém. Po malých častiach vmiešame mascarpone.
  3. Kávu ochutíme likérom a namáčame do nej piškóty, ktorými vystelieme dno misiek alebo pohárov. Na piškóty navrstvíme bazalkový krém, dáme ďalšiu vrstvu piškót, krém, vrstvy opakujeme kým neminieme všetok krém.
  4. Navrch dáme nakrájané jahody, vychladnutú rebarboru a nastrúhanú čokoládu. Aspoň 90 minút necháme chladiť v chladničke.