Barmské morčacie plátky

Autor receptu: frezia68

Mala som morčacie stehno a hľadala na internete neznámy ,ľahký recept a tento ma zaujal.Trocha som ho upravila,pridala jablkové pyré a asi ho budem využívať častejšie.

2-3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie plátky naklepeme,osolíme a okoreníme...
  2. Na horúcej masti prudko opečieme...
  3. Vyberieme z výpeku a do výpeku dáme 2 hrubšie krúžky jabĺka.Recept uvádzal krúžky posypať červenou paprikou a tou stranou opiecť,obrátiť a vklepnúť žĺtok. Ja som experimentovala a do druhého vklepla bielko,teda recept nie je autentický.Prikryjeme a opečieme,kým žĺtok nie je upečený.
  4. Vyberieme z panvice a do výpeku pridáme kečup / podľa chuti/.Uvaríme cestoviny a ako prílohu jablkové pyré.Očistené a pokrájané jablká uvaríme v malom množstve vody,ak sú kyslé,pridáme hnedý cukor,ak sladké,citrónovú šťavu.Rozmixujeme a podávame.Na tanier dáme cestoviny,polejeme výpekom a dáme plátky jabĺka s vajíčkom...
  5. alebo plátok jabĺka so žltkom a pyré. Ak vyskúšate,želám dobrú chuť.