Barmské morčacie plátky
Autor receptu: frezia68
Mala som morčacie stehno a hľadala na internete neznámy ,ľahký recept a tento ma
zaujal.Trocha som ho upravila,pridala jablkové pyré a asi ho budem využívať častejšie.
2-3 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie plátky naklepeme,osolíme a okoreníme...
- Na horúcej masti prudko opečieme...
- Vyberieme z výpeku a do výpeku dáme 2 hrubšie krúžky jabĺka.Recept uvádzal krúžky posypať červenou paprikou a tou stranou opiecť,obrátiť a vklepnúť žĺtok. Ja som experimentovala a do druhého vklepla bielko,teda recept nie je autentický.Prikryjeme a opečieme,kým žĺtok nie je upečený.
- Vyberieme z panvice a do výpeku pridáme kečup / podľa chuti/.Uvaríme cestoviny a ako prílohu jablkové pyré.Očistené a pokrájané jablká uvaríme v malom množstve vody,ak sú kyslé,pridáme hnedý cukor,ak sladké,citrónovú šťavu.Rozmixujeme a podávame.Na tanier dáme cestoviny,polejeme výpekom a dáme plátky jabĺka s vajíčkom...
- alebo plátok jabĺka so žltkom a pyré. Ak vyskúšate,želám dobrú chuť.