Barborkin Quiche

Autor receptu: barborao

Formu na quiche mame z dovolenky vo Francuzsku, a dnes som ju po prvykrat pouzila. Pochutka ktora nam dvom vydrzi 3 dni, kedze sa da super uskladnit v chladnicke a studeny je taky isty chutny ako teply, podavame so salatom.

8
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na cesto: Muku a maslo spolu v miske vypracujeme na cesto, pridame studenu vodu, a vypracujeme do hutnej podoby. Vyvalkame do okruhleho tvaru a vystelieme nim formu. Vidlickou prepichame a nechame odstat v chladnicke. Na plnku: Vo vacsej miske rucne vymiesame vajicka, postupne pridavame smotanu. Pridame nastruhany syr, pokrajanu jarnu cibulku, cerstve bylinky (ja som pouzila petrzlenovu vnat a pazitku), sol a korenie. Zmes nechame odstat v chladnicke.
  2. Ruru predhrejeme na 180-tich stupnoch. Vlozime do nech quiche, ktory sme prikryli papierom na pecenie a zatazili (ja som pouzila stare mince), a nechame 15 az 20 minut piect. Pocas tohto casu, si nakrajame cibulu na kocky a oprazime na slnecnicovom oleji, pridame slaninu nakrajanu na pruzky, nakrajane sampiony a na miernom ohni opekame do hneda. Z chladnicky vyberieme plnkovu zmes, pridame do nej poopekanu cibulku, slaninku a sampiony, susene hriby, ktore sme si nechali zmaknut v teplej vode, a mlade listky spenatu. Z rury vyberieme quiche formu, odstranime papier na pecenie, a nechame piect na dalsich 5 minut, pokym cesto nezacne zlatistiet. Vyberieme, a prilejeme plnku. A vlozime do rury pri 175 az 180 stupnoch na 35-40 minut.
  3. Podavame s cerstvym salatom, najlepsie je userit si zopar spenatovych listkov.