Banánový koláčik ako lusk

lucietta - fotkalucietta, 11. februára 2014
Banánový koláčik ako lusk
Foto: lucietta

Rýchly, jednoduchý a veľmi chutný. Stihnete ho aj po príchode domov z práce, tak ako dnes ja :-)

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
3 ks
1 ks
4 PL
4 PL
2 PL
4 PL
500 ml




Postup

  1. 1

    Cesto lístkové si rozvaľkáme, dáme do okrúhlej formy. Banány si rozkrojíme na poly a po dĺžke a polovice poukladáme na cesto. Každý kúsok banánu pokvapkáme šťavou z citróna. V pol litre mlieka si zo 4 lyžíc kryštálového cukru a prášku na puding uvaríme puding, ktorým zalejeme banány na ceste.

  2. 2

    Nasekané orechy si zmiešame s hnedým cukrom a strúhankou a posypeme tým puding. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a podávame.

Diskusia k receptu

jakamaka
Vďaka.. idem si tento recept hned uložiť.. ale chýba mi tam kde dávaš ten citron.. .. alebo pokropíš len šťavou z citrona?! Vopred dakujem za doplnenie..
lucietta
@jakamaka áno, banány pokvapkám šťavou z citróna, to som tam zabudla napísať,opravím, vďaka za pripomenutie :-)
lucietta
@malroxa a hlavne výborný a ľahučký, manžel skonštatoval, že by zjedol aj celý plech :-D Nič prekombinované, len pár ingrediencií... použiješ aj banány, ktoré by sa inak vyhodili, lebo už sú "na pochode" :-) A ak dáš aj do pudingu hnedý cukor, ešte ho vylepšíš... je vážne veľmi chutný :-)
denyany
Nedávno mi takýto koláč upiekol manžel/odkedy mám dve zamestnania, nemám veľa času na pečenie, tak to skúša aj on, aj keď dovtedy sa v kuchyni vyskytoval len za účelom jedenia/ a veľmi sa mu podaril. Bolo to výborné, on použil vanilkový puding, ale hodil sa tam. Dokonca aj dno formy máme také isté...:-) :-)
giussa
zdravý veľmi asi nie, ale chutný určite :-)
pipnat
tiež som chcela napísať to isté ako @giussa , ale už som tuším včera taký koment pridala na iný koláč.... ale môže chutiť výborne:)
lucietta
@denyany koláčik od manžela určite potešil .-)
@giussa , @pipnat rozhodne je výborný o jeho zdravosti sa prieť nebudem, veď všetko čo poteší dušu a telo je fajn, samozrejme s mierou :-)
mariamka
paci sa mi, vyborna a zaujimava rychlovka, komu sa nechce zarabat klasicku piskotu
eviana
aj mne sa táto rýchlovka páči... super vymyslené :)
lucietta
@mariamka , @eviana je to fakt veľmi jednoduché, rýchle a hlavne chutné... keď vám príde nečakaná návšteva, alebo by ste si dali niečo dobré behom týždňa, je to na nezaplatenie :-)
canita
vyzera celkom pekne:) a da sa aj tak normalne krajat? nie je to take moc riedke z toho pudingu?
lucietta
@canita dá sa krásne krájať, vôbec to nieje riedke, keď koláčik troška ochladne, puding stuhne ako keď ho máš v pohári :-)
evanaaa
Pudingové mám rada, páči sa mi aj toto, jednoduché a dobré, možno by som dala len 400ml, mlieka aby bol puding ešte hustejší.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia