Banánový koktejl na ráno

1cuba1libre1 - fotka1cuba1libre1, 17. decembra 2011

Keď ma čaká dlhé dopoludnie v škole, vždy si pripravím tento jednoduchý nápoj a len tak si z neho "ucuciavam" počas prednášky :). Vhodný Zobraziť celý popisKeď ma čaká dlhé dopoludnie v škole, vždy si pripravím tento jednoduchý nápoj a len tak si z neho "ucuciavam" počas prednášky :). Vhodný aj pre vegánov :)

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

1 menší
1 lyžica
3 lyžice
 podľa chuti
1 lyžica
asi 0,5 l




Postup

  1. 1

    Ošúpaný banán rozdelíme na menšie časti a dáme do mixéra, pridáme ovsené vločky, sójové mlieko, škoricu a med. Zalejeme asi pol litrom vody a poriadne rozmixujeme. Prelejeme do termo hrnčeka a hotovo. V zime používam horúcu vodu, v lete je dobrá vlažná voda a zopár kociek ľadu.

Diskusia k receptu

nelajsia
úžasné, že sa nájdu mladí ľudia, ktorí uprednostnia niečo zdravé pred colou--.fandíííím
ja si robievam len s vodou a troškou škorice a samozrejme banan---je to tize fajn a totálne ľahké...
1cuba1libre1
vločky sú tam kvôli železu, občas si tam viem dať aj kakao alebo hnedý cukor namiesto medu a výborné sú aj ošúpané jabĺčka :) miesto banánu
hubata
kurník @1cuba1libre1 - čo to máš za nick, veď som narobená kým ho napíšem ..... dobručký koktail, vynikajúce je na ňom to že sa dá použiť do neho každé ovocie na svete. Ale prečo je tam tá voda a prečo sa jablká majú šúpať - to nechápem. Ak nepapáte jablká (aj ostatné ovocie) so šupou, budete mať problémy s oným .... s peristalikou.
1cuba1libre1
@hubata ja normálne jablká jem so šupkou, ale mám iba ručný mixér a ten ti nikdy tak dobre nepomixuje, a mne tam vadia kúsky šupky, keď to pijem. Voda sa tam dáva preto, pretože používam sušené sójové mlieko a aby nebol koktail taký hustý a dobre sa pil. A skús označiť meno pravým tlačítkom myši a kopírovať a potom len vložiť, nebudeš musieť dlho vypisovať :):)
1cuba1libre1
*oprava, kliknúť ľavým tlačítkom, podržať a označiť meno, potom skopírovať a vložiť :)
cathyc
výborný nápoj, ale pre vegánov namiesto medu slad, alebo trstinový cukor.