Banánový chlieb bez mlieka, vajec, pšenice a cukru
Ak ste zistili, že má vaše dieťa alergie na základné potraviny (kravské mlieko, pšenica, vajíčka), tak tento recept vám môže prísť vhod.
15 minút
príprava
príprava
70 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Floru dáme roztopiť. Banány popučíme (čím sú zrelšie, tým je chlebík sladší). K banánom pridáme múku (ružová, kukuričná, bezlepková múka bez pšenice, ale pozor aby neobsahovala sójovú zložku), škrob a sódu bikarbónu. Na záver primiešame trošku vychladenú roztopenú Floru.
- 2
Cesto preložíme do obdĺžníkovej formy a pečieme cca 70 minút pri 175 stupňoch (závisí aj od rúry, prvýkrát si cesto skontrolujte po hodine špáradlom).
- 3
Dobrú chuť a pekný deň.
Tiež banánový chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu