Banánový chlebík

Banánový chlieb bez mlieka, vajec, pšenice a cukru

Autor receptu: rearia

Ak ste zistili, že má vaše dieťa alergie na základné potraviny (kravské mlieko, pšenica, vajíčka), tak tento recept vám môže prísť vhod.

15 minút
príprava
70 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Floru dáme roztopiť. Banány popučíme (čím sú zrelšie, tým je chlebík sladší). K banánom pridáme múku (ružová, kukuričná, bezlepková múka bez pšenice, ale pozor aby neobsahovala sójovú zložku), škrob a sódu bikarbónu. Na záver primiešame trošku vychladenú roztopenú Floru.
  2. Cesto preložíme do obdĺžníkovej formy a pečieme cca 70 minút pri 175 stupňoch (závisí aj od rúry, prvýkrát si cesto skontrolujte po hodine špáradlom).
  3. Dobrú chuť a pekný deň.