Banánovo-malinové tiramisu

siuuu - fotkasiuuu, 20. februára 2022
Banánovo-malinové tiramisu
Foto: siuuu

Bolo treba zrecyklovať banány, tak som pripravila túto verziu tiramisu. Ja tiramisu ani iné krémové dezerty nemusím, ale tento banánový s malinami bol Zobraziť celý popisBolo treba zrecyklovať banány, tak som pripravila túto verziu tiramisu. Ja tiramisu ani iné krémové dezerty nemusím, ale tento banánový s malinami bol ozaj výborný, banán a maliny pridali takú sviežosť.

10 - 12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

300 g
500 g
200 ml
120 g
2 ks
2 - 3 dl (espresso)
1 dl
4 ks menší
podľa chuti
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Postup ako pri klasickom tiramisu. Uvariť kávu, pridať Amaretto (alebo rum). Pripraviť krém - vyšľahať žĺtky s cukrom, pridať mascarpone, smotanu a nakoniec 2 popučené banány. Zvyšné banány pokrájať na kolieska. A vrstviť. Prvá ide vrstva piškót namočených do zmesi kávy a Amaretta, vrstva krému, vrstva na kolieska pokrájaných banánov a malín (alebo len banánov - jednu misu som robila banánovú a druhú kombinovanú), vrstva krému, znovu piškóty namočené v kávovo-Amarettovej zmesi, navrch tenšia vrstva krému a nakoniec posypať kakaom. A nechať stuhnúť v chladničke - najlepšie cez noc.

    Banánovo-malinové tiramisu - obrázok 1
  2. 2

    Z uvedených surovín mi vyšli takéto dve misy (cca 20x20 cm a cca 18x14 cm).

    Banánovo-malinové tiramisu - obrázok 2

Diskusia k receptu

sracz
Ciao_ko do ďaleka! U mňa bola už dávno a je podnes @Siuuu značka a záruka vysokej kvality, vulgo 5* Michelin star! Ďakujem, chválim, obdivujem a čoskoro zrealizujem aj v našich podmienkach a budem za "superstar" aj ja! Želám krásne dni plné šťastia a pohody!
siuuu
@sracz (20.2.2022 21:12)

Jaaaj, milý /á @sracz ... ďakujem krásne, ale ja som iba úplne obyčajná žena od domáceho sporáka, ktorá má rada dobré jedlo a občas sa jej niečo podarí v kuchyni zrealizovať ;-)
1x sracz
zolik
Na to ze si zrealizovala recyklaciu - klobuk dolu davam.
Tvoje Tiramisu musi byt velmi chutne, ale hlavne je to vyborna inspiracia na zuzitkovanie akehokolvek ovocia.
2x siuuu a haji
haji
Povedená recyklace, příjemná kombinace chutí. Já zase můžu všechno nepečené a tiramisu dvakrát. Příjemný receptík, hned bych dala testovací vzoreček. Je příjemné zase tě tu vidět s tvými recepty, umíš potěšit!
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia