Banánové rezy

starka - bez fotkystarka, 24. mája 2010
Banánové rezy
Foto: starka

Hľadala som recept vhodný na rodinné stretnutie a našla som v starej písanke už zabudnutý na banánové rezy. Trochu som ho upravila a keďže Zobraziť celý popisHľadala som recept vhodný na rodinné stretnutie a našla som v starej písanke už zabudnutý na banánové rezy. Trochu som ho upravila a keďže chutil - deti ma primäli dať ho na varechu.

60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 kus
200 g
100 g
1 vrecko
1/2 balíčka
5 kus
Plnka:
250 g
200 g
4 kus
1 lyžica
100 g
250 ml
1 vrecko
50  g




Postup

  1. 1

    Piškótu bez múky upečieme tak, že do žĺtok vymiešaných s cukrom a vanilkou pridáme zemiakovú múčku ( Solamyl) spolu s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Vlejeme na plech a rýchlo upečieme do ružova pri 180 °C.

  2. 2

    Na plnku vymiešame zmäknuté maslo s 200-250 g cukru ( mne bolo aj 200 dosť sladké), pridáme 4 banány popučené vidličkou a lyžicu kakaa. Orechy pomleté vylepšia ale nemusia byť ( tentoraz som nemala). Natrieme na vychladnutú piškotu a polejeme čokoládou.

  3. 3

    Mne sa žiadalo odľahčiť, tak som ušľahala jednu šľahačku so stužovačom a čokoládu len postrúhala navrch. Dobre vycladené pokrájame na úhľadné rezy . ( Tým že som ich prevážala na chalupu už neboli také úhľadné...)

Diskusia k receptu

tinca
júj starka /moja krajanka/, tie vyzerajú skvele, milujem ovocné zákusky, ukladám do KK, budú na nejakú príležitosť.
gittka
supiš pupiš,určite sa po nich len tak zapráši...
hannah22
dobre vyzerá, ide MDD tak skúsim či očarí, ukladám a dík ... :))
veronka8
toto je presne zákusok pre maškrtníkov ...........
prikladám do kk
zitar
Ja si pri pečení vyberám také tie ľahšie zvládnuteľné zákusky, tento sa mi veľmi páči. Vyskúšam ho, čo som horšia ako moje "krajanky" tinca a starka? Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia