Banánové rezy
Komerčný recept
príprava
na 180-160 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 3 ks |
|
| 3 ks |
|
| 170 g |
|
| 4 PL |
|
| 160 g |
|
| 10 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| Na náplň: | |
| 1 bal. |
|
| 300 ml |
|
| 30 g |
|
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks (do náplne) |
|
| 5 ks (nakrájaných našikmo) |
|
| Na poliatie: | |
| 1 bal. |
|
| Ešte potrebujeme: | |
| 30x40 cm |
|
Postup
-
1
Na cesto vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom dotuha.
- 2
2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do peny. Premiešame múku, kakao a kypriaci prášok a striedavo s ušľahanými bielkami vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do rúry a pečieme.<br /> <br /> Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C (nepredhriata)<br /> Plynová rúra: stupeň 3 (nepredhriata)<br /> <br /> Doba pečenia: asi 30 minút
- 3
Na prípravu náplne pripravíme pudingový prášok s mliekom (300 ml) a cukrom (30 g) podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne do masla zašľaháme puding a dva roztlačené banány.
- 4
1/3 náplne natrieme na vychladnutý korpus, naukladáme našikmo nakrájané banány a prekryjeme zvyškom náplne.
- 5
Na poliatie pripravíme polevu podľa návodu na obale a rovnomerne ju rozotrieme po celej ploche krému. Necháme stuhnúť.
- 6
<b>Tip:</b> Aby poleva pri krájaní nepopraskala, krájame rezy nožom namočeným v horúcej vode.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









varecha.pravda.sk/recepty/bananove-rezy-fotorecept/18335-...