Banánové rezy

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 8. augusta 2014
Banánové rezy
Foto: droetker

Komerčný recept

40 minút
príprava
30 minút
na 180-160 °C

Suroviny

Na cesto:
3 ks
3 ks
170 g
4 PL
160 g
10 g
1/2 bal.
Na náplň:
1 bal.
300 ml
30 g
250 g
100 g
2 ks (do náplne)
5 ks (nakrájaných našikmo)
Na poliatie:
1 bal.
Ešte potrebujeme:
 30x40 cm

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na cesto vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom dotuha.

  2. 2

    2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do peny. Premiešame múku, kakao a kypriaci prášok a striedavo s ušľahanými bielkami vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)
    Teplovzdušná rúra: 160 °C (nepredhriata)
    Plynová rúra: stupeň 3 (nepredhriata)

    Doba pečenia: asi 30 minút

  3. 3

    Na prípravu náplne pripravíme pudingový prášok s mliekom (300 ml) a cukrom (30 g) podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne do masla zašľaháme puding a dva roztlačené banány.

  4. 4

    1/3 náplne natrieme na vychladnutý korpus, naukladáme našikmo nakrájané banány a prekryjeme zvyškom náplne.

  5. 5

    Na poliatie pripravíme polevu podľa návodu na obale a rovnomerne ju rozotrieme po celej ploche krému. Necháme stuhnúť.

  6. 6

    Tip: Aby poleva pri krájaní nepopraskala, krájame rezy nožom namočeným v horúcej vode.

    Banánové rezy - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené, Komerčné tagy, Dr. Oetker

Diskusia k receptu

tori111222
tie sú ale krásne.. mne sa taká plnka nevydarí.... prečo?? prezradíte mi, aké maslo používate? ďakujem
miroslava1501
Kolac som robila cez vikend,ale mnozstvo ingrediencii je na plech 30x40 rozhodne malo. Korpus je nizky,este mi k tomu aj ztvrdol a plnky je tiez malo na velkost plechu. Neviem ako mozu vyzerat na tom obrazku tak vysoko. Po 2 dnoch mi korpus zmakol. Inak chutovo velmi dobry kolacik,len by som zvysila davku alebo robila na mensom plechu