Banánové rezy

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

40 minút
príprava
30 minút
na 180-160 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom dotuha.
  2. 2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do peny. Premiešame múku, kakao a kypriaci prášok a striedavo s ušľahanými bielkami vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do rúry a pečieme.<br /> <br /> Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C (nepredhriata)<br /> Plynová rúra: stupeň 3 (nepredhriata)<br /> <br /> Doba pečenia: asi 30 minút
  3. Na prípravu náplne pripravíme pudingový prášok s mliekom (300 ml) a cukrom (30 g) podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne do masla zašľaháme puding a dva roztlačené banány.
  4. 1/3 náplne natrieme na vychladnutý korpus, naukladáme našikmo nakrájané banány a prekryjeme zvyškom náplne.
  5. Na poliatie pripravíme polevu podľa návodu na obale a rovnomerne ju rozotrieme po celej ploche krému. Necháme stuhnúť.
  6. <b>Tip:</b> Aby poleva pri krájaní nepopraskala, krájame rezy nožom namočeným v horúcej vode.