Banánové rezy

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 28. novembra 2013
Banánové rezy
Foto: droetker

Komerčný recept<br /> <b>TIP:</b> Najlepšie sa rezy krájajú, kým je poleva ešte mäkká - nôž opakovane namáčame v horúcej vode a utierame do sucha.

20 minút
príprava
10 minút
na 180/200 °C

Suroviny

Na cesto:
3 ks
45 g
1 bal.
3 ks
45 g
90 g
Na náplň:
500 ml
60 g
1 bal.
6 plátkov
3 PL
250 ml
Na obloženie:
7 ks olúpané
Na potretie:
3 bal.
Ešte potrebujeme:
1 ks (30 x 40 cm)




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ušľaháme žĺtky, práškový cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do krémovej konzistencie. Z bielkov a cukru ušľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Múku preosejeme a vmiešame do vaječnej peny.

  2. 2

    Cesto rovnomerne rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Plech umiestnime doprostred predhriatej rúry a pečieme.<br /> <br /> Elektrická rúra: 200°C<br /> Teplovzdušná rúra: 180°C<br /> Plynová rúra: stupeň 4<br /> <br /> <b>Doba pečenia: asi 10 minút</b><br />

  3. 3

    Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier na pečenie vysypaný cukrom, vrchný papier potrieme studenou vodou a opatrne stiahneme.

  4. 4

    Na prípravu náplne uvaríme podľa návodu na obale puding z mlieka, cukru a pudingového prášku. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, rozpustíme s rumom a dôkladne vmiešame do horúceho pudingu. Za častého miešania necháme puding vychladnúť. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha a vmiešame do hustnúceho pudingu. Náplň rovnomerne rozotrieme na korpus. Banány nakrájame na asi 5 mm hrubé plátky a obložíme nimi korpus. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.

  5. 5

    Polevu pripravíme podľa návodu na obale a rovnomerne ňou zalejeme banány. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

rikardo1979
ja by som sa len chcel spítať že či tej múky je naozaj dosť, lebo sa mi to zdá nejak málo a tiež, žiaden prášok do pečiva či sóda?
jozka2
na cesto:mas tam 4,5 dkg cukor ptaskovy a ponize 4,5 dkg cukor,asi je tam omyl?!Pozri sa na to
alexdidi
@jozka2 , práškový cukor sa mieša so žĺtkami a cukor/iste kryštál, krupica/ s bielkami, takže chyba tam nieje...@rikardo1979 , podľa mňa je tej múky dosť/tiež bežne dávam 3dkg múky na 1vajce/ a PDP či sóda sa nemusí dávať, ak nechceme, aby nám cesto moc vyrástlo
frezia
Vcera som ho robila,tej muky aj cukru je dost. Chuti vyborne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia