Banánové kocky so straciatella-mascarpone krémom fotorecept
Foto: eviana
...u nás veľmi obľúbený zákusok :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Biskvit: | |
4 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 bal |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
Krém: | |
2 ks |
|
400 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
100 g |
|
3 - 4 ks |
|
2 dl |
|
Postup
-
1
Rozbijeme si 4 vajíčka, zvlášť dáme žĺtka a zvlášť bielka. K žĺtkam pridáme 20 dg práškového cukru a vymiešame do peny. K vymiešaným žĺtkam pridáme 1 dl mlieka a 1 dl oleja - do hladka vymiešame.
-
2
Zvlášť si vymiešame suché suroviny: 10 dg polohrubej múky, 10 dg kakaa a prášok do pečiva, ktoré vsypeme do žĺtkovej masy a vymiešame spolu do hladka.
-
3
Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta, rozotrieme na vysypaný alebo papierom na pečenie vyložený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 200°C nejakých 12-15 minút (podľa rúry - treba sledovať). Upečený biskvit vyberieme z rúry, necháme mierne vychladiť, potom koláč obrátime a stiahneme z neho papier na pečenie.
-
4
Ešte teplý potrieme džemom, nakrájame a naukladáme kolieska banánov.
-
5
Vo väčšej mise chviľku (cca 2 min) pošľaháme mascarpone, šľahačku a stužovač šľahačky, pridáme nastrúhanú tabuľku (100 g) čokolády. Ešte chvíľočku šľaháme, až kým nám nevznikne kompaktný hustý krém, ktorý rozotrieme na banány.
-
6
Zákusok dáme do chladu minimálne na 2 hodiny stuhnúť. Potom nakrájame tvary podľa chute, či nálady, ozdobíme a môžeme maškrtiť :)
bola by škoda obísť tak dobrý recept :-)
Čo sa cukru týka, snažím sa ho obmedzovať a pre nás bol aj s tou trošku vanilkového a strúhanou čokoládou - uvedené v rozpise surovín na krém (ktorá tiež cukor obsahuje) sladký krém dosť... Samozrejme ak máte radi sladšie, pridaj cukru viac, prispôsobiť ho je jednoduché.
Ďakujem za spätnú väzbu, potešila si ma ;)