Banánové kocky so straciatella-mascarpone krémom (fotorecept)

Autor receptu: eviana

...u nás veľmi obľúbený zákusok :)

30
porcií
20 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rozbijeme si 4 vajíčka, zvlášť dáme žĺtka a zvlášť bielka. K žĺtkam pridáme 20 dg práškového cukru a vymiešame do peny. K vymiešaným žĺtkam pridáme 1 dl mlieka a 1 dl oleja - do hladka vymiešame.
  2. Zvlášť si vymiešame suché suroviny: 10 dg polohrubej múky, 10 dg kakaa a prášok do pečiva, ktoré vsypeme do žĺtkovej masy a vymiešame spolu do hladka.
  3. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta, rozotrieme na vysypaný alebo papierom na pečenie vyložený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 200°C nejakých 12-15 minút (podľa rúry - treba sledovať). Upečený biskvit vyberieme z rúry, necháme mierne vychladiť, potom koláč obrátime a stiahneme z neho papier na pečenie.
  4. Ešte teplý potrieme džemom, nakrájame a naukladáme kolieska banánov.
  5. Vo väčšej mise chviľku (cca 2 min) pošľaháme mascarpone, šľahačku a stužovač šľahačky, pridáme nastrúhanú tabuľku (100 g) čokolády. Ešte chvíľočku šľaháme, až kým nám nevznikne kompaktný hustý krém, ktorý rozotrieme na banány.
  6. Zákusok dáme do chladu minimálne na 2 hodiny stuhnúť. Potom nakrájame tvary podľa chute, či nálady, ozdobíme a môžeme maškrtiť :)