Baklažánový šalát s pečenými paprikami fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 19. augusta 2011

Netradičnej kombinácii baklažánu s brusnicami a pečenou paprikou sa nedalo odolať. Bola som veľmi prekvapená. Šalát sa dal jesť samostatne, s cottage cheesom (feta je príliš dominantná a prerážala by jeho špeciálnu chuť) alebo na opečenej cesnakovej bagetke. Rozhodne jedlo, ktoré bude novou super star v našej kuchyni.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľký
 na potretie panvice
na marinádu:
1 hrsť
2 PL
2 PL
 nasekaná
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame si baklažán na tenké kolieska, potrieme minimálne grilovaciu panvicu a kolieska baklažánu opečieme z oboch strán. Baklažány predtým NESOLÍME!!

    Baklažánový šalát s pečenými paprikami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opečené baklažány dáme do misky, pridáme potrhané bazalkové lístky.

    Baklažánový šalát s pečenými paprikami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasekáme nahrubo sušené brusnice (väčšinou sú sladené, keď nie, treba pridať trošku medu).

    Baklažánový šalát s pečenými paprikami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme sherry ocot a olivový olej

    Baklažánový šalát s pečenými paprikami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Osolíme a okoreníme, pridáme posekanú pažítku.

    Baklažánový šalát s pečenými paprikami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmiešame zľahka s baklažánmi....

    Baklažánový šalát s pečenými paprikami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečenú papriku som použila kúpenú v talianskom kútiku v Terne, vlastné zásoby máme momentálne zjedené...:-)))

    Baklažánový šalát s pečenými paprikami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Je potrebné nechať aspoň cez noc marinovať. Prajem dobrú chuť!!!!!

    Baklažánový šalát s pečenými paprikami (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Tvoje recepty sú bezkonkurenčné a tá ľachkosť ako vyžaruje z fotopopisu priam lahodí oku a chuti:-)) Tvoje recepty múčne , zeleninové na slano myslím si že nemajú konkurenciu.Recepty si rada vyskúšam,ukladám MKK:-))
@tizian1cat krásne nafotený a skvelý rcp, len ja baklažán moc nemusím, čím by sa dal nahradiť?? Jeden dotaz tizian, v akom balení je tá pečená paprika v skle alebo v plechu?
@tinca , kľudne použi grilovanú cukinu. Pežené papriky som kúpila v terne - predávali ich na váhu, ale bezne si ich robím sama, že v rúre pečiem papriku v celku, až kým koža takmer nesčerná, horúce ich dám do mikroténového sáčku na 10 min., potom ide lahko koža dole, urobím si trochu nálevu z oleja, cesnaku a soli a je to, čo nezjeme, dám do mrazáku a v zime ako by sme našli.
dlho bol zabudnuty v kucharskej knihe... vyskusala som a tento tyzden ho robim uz druhykrat, je VYNIKAJUCI!
nemala som brusnice, dala som susene paradajky a k nim lyzicku medu.
uz sa chladi k zajtrajsiemu steaku (len sa modlim, aby pri mojej "kobylke" do zajtra vydrzal)
Vdaka za vyborny recept tizian! :)

Pridaj komentár k receptu: