Baklažánovo - paradajkové koliečka
Autor receptu: michaelita
Recept som našla v prílohe jedného denníka, tak som ho odskúšala a mierne pozmenila.
Zdravé, ľahké a chutné :)
10 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Mozzarellu alebo kozí syr rozdrobíme a pridáme nasekanú pažítku.
- Na obalenie potrebujeme jeden tanier s vajcom, na druhý tanier dáme strúhanku, sušenú bazalku a nastrúhaný parmezán.
- Baklažán a paradajky nakrájame na kolieska.
- Zoberieme baklažán, dáme asi 2 lyžičky zmesi s mozzarellou, koliesko paradajky a nato druhé koliesko.Namočíme do vajíčka a potom obalíme. ( mne sa osvedčilo že som do vajíčka tie kolieska dala samotné pretože potom sa mi to zbytočne vysýpalo)
- Môžeme pražiť alebo piecť.
Ak pražiť tak na panivcu olej, a zhruba 10 minút z každej strany.
Pri pečení je to trocha zdlhavejšie ale taktiež dobré :)