Baklažánovo - paradajkové koliečka

Autor receptu: michaelita

Recept som našla v prílohe jedného denníka, tak som ho odskúšala a mierne pozmenila. Zdravé, ľahké a chutné :)

10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mozzarellu alebo kozí syr rozdrobíme a pridáme nasekanú pažítku.
  2. Na obalenie potrebujeme jeden tanier s vajcom, na druhý tanier dáme strúhanku, sušenú bazalku a nastrúhaný parmezán.
  3. Baklažán a paradajky nakrájame na kolieska.
  4. Zoberieme baklažán, dáme asi 2 lyžičky zmesi s mozzarellou, koliesko paradajky a nato druhé koliesko.Namočíme do vajíčka a potom obalíme. ( mne sa osvedčilo že som do vajíčka tie kolieska dala samotné pretože potom sa mi to zbytočne vysýpalo)
  5. Môžeme pražiť alebo piecť. Ak pražiť tak na panivcu olej, a zhruba 10 minút z každej strany. Pri pečení je to trocha zdlhavejšie ale taktiež dobré :)