Baklažánové kolieska na grile

gulicka - fotkagulicka, 23. februára 2013
Baklažánové kolieska na grile
Foto: gulicka

Baklažán nakrájame na 1cm. koliečka a dobre posypeme soľou.Necháme odstáť hodinu, tak aby voda odtiekla,potom vysušíme papierom nakoniec natrieme po oboch stránch olejovou zmäsou.Necháme Zobraziť celý popisBaklažán nakrájame na 1cm. koliečka a dobre posypeme soľou.Necháme odstáť hodinu, tak aby voda odtiekla,potom vysušíme papierom nakoniec natrieme po oboch stránch olejovou zmäsou.Necháme chvíľku stáť.gril sa rozpály a ukladaju sa količka až začinajú mäknúť a chytia zlatú šupku sú hotové Olejova zmäs:olivový olej pretlačený česnek,koriandra,bazalka,majoranka,koreniny podľa chuti a výberu necháme uležať na niekoľko dní, hodí sa aj na mäsove a nemesove jedlá a aj do šalátov.

10
porcií
50 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

20 koliesok hrubších
1 pohár (2dcl)
 (oregano, ...)
3 PL (prelisovaný)
 PL




Postup

  1. 1

    Do nádoby s olejom date všetky ingredience a dobre premiešate.Nechťe ich vyluhovať niekoľko dní.Najlepšie je dať všetko do sklenených nadob.Ked natierate plátky tak, aby neboli plné oleja sú ako špongia sajú.Odkladajte ich na papier.Sú dobre upečené, kek sa už trhajú.

  2. 2

    Baklažán nakrájame na 1cm. koliečka a dobre posypeme soľou.Necháme odstáť hodinu, tak aby voda odtiekla,potom vysušíme papierom nakoniec natrieme po oboch stránch olejovou zmäsou.Necháme chvíľku stáť.gril sa rozpály a ukladaju sa količka až začinajú mäknúť a chytia zlatú šupku sú hotové Olejova zmäs:olivový olej pretlačený česnek,koriandra,bazalka,majoranka,koreniny podľa chuti a výberu necháme uležať na niekoľko dní.Hodí sa aj na mäsove a nemesove jedlá a aj do šalátov.

  3. 3

    Sú vhodné aj na topinku s volským okom, ako predjedlo či samostatna pochutina.Dajú sa upravovať aj ako medeterianské šalatý.

Diskusia k receptu

myalab
mnaaaam taketo robievam tiez, len nedavam koriander, ale saturejku a na vrch rozne syry. Uz sa tesim na svoje baklazany, uz klicia :)
lucylee
Dnes su tu same prekvapenia. Konecne nieco zaujimave...
veronika353
Toto si vždycky propašuju na gril,když manžel griluje maso:-)))
Už aby bylo léto!
marianne
pekny, pre mna letny recept,grilovany baklazan je super..
gulicka
Da sa s nich robit aj musaka poslem recept..Dufam ze leto bude u Vas skoro.
danja301
skuste takto opecene poliat olivovym olejom ,posolit ,poliat jablcnym octom a posypat cerstvou petrzlenovou vnatou....:)............
danja301
skuste takto opecene poliat olivovym olejom ,posolit ,poliat jablcnym octom a posypat cerstvou petrzlenovou vnatou....:)............




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia