Baklažánové kolieska na grile

Autor receptu: gulicka

Baklažán nakrájame na 1cm. koliečka a dobre posypeme soľou.Necháme odstáť hodinu, tak aby voda odtiekla,potom vysušíme papierom nakoniec natrieme po oboch stránch olejovou zmäsou.Necháme chvíľku stáť.gril sa rozpály a ukladaju sa količka až začinajú mäknúť a chytia zlatú šupku sú hotové Olejova zmäs:olivový olej pretlačený česnek,koriandra,bazalka,majoranka,koreniny podľa chuti a výberu necháme uležať na niekoľko dní, hodí sa aj na mäsove a nemesove jedlá a aj do šalátov.

10
porcií
50 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do nádoby s olejom date všetky ingredience a dobre premiešate.Nechťe ich vyluhovať niekoľko dní.Najlepšie je dať všetko do sklenených nadob.Ked natierate plátky tak, aby neboli plné oleja sú ako špongia sajú.Odkladajte ich na papier.Sú dobre upečené, kek sa už trhajú.
  2. Baklažán nakrájame na 1cm. koliečka a dobre posypeme soľou.Necháme odstáť hodinu, tak aby voda odtiekla,potom vysušíme papierom nakoniec natrieme po oboch stránch olejovou zmäsou.Necháme chvíľku stáť.gril sa rozpály a ukladaju sa količka až začinajú mäknúť a chytia zlatú šupku sú hotové Olejova zmäs:olivový olej pretlačený česnek,koriandra,bazalka,majoranka,koreniny podľa chuti a výberu necháme uležať na niekoľko dní.Hodí sa aj na mäsove a nemesove jedlá a aj do šalátov.
  3. Sú vhodné aj na topinku s volským okom, ako predjedlo či samostatna pochutina.Dajú sa upravovať aj ako medeterianské šalatý.