Baklažán so špenátom a paradajkami (vegan)
Autor receptu: veganvidya
Inšpirované indickými koreninami :-). Možno ho pripraviť aj z inej listovej zeleniny (hlávkového šalátu, mangoldu, mladých cviklových listov a pod.). Mrazený špenátový pretlak sa na to vôbec nehodí.
4-6 porcie |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji opražíme koreniny okrem garam masaly. Začíname vždy s celými koreninami, pokračujeme s hrubšie pomletými a nakoniec pridáme jemné práškové. Korenie nám nesmie zhorieť, lebo tým pokazíme celé jedlo.
- Pridáme baklažán pokrájaný na malé kocky a osmažíme ho. Posolíme. Keď trochu zmäkne, pridáme pokrájané paradajky a podusíme chvíľu pod pokrievkou. Keď sa začínajú paradajky rozpadávať, pridáme aj pokrájaný špenát. Ešte chvíľu dusíme pod pokrievkou, pridáme garam masalu a cukor. Necháme ešte asi 5 minút variť, aby sa všetky chute spojili.
- Tradične podávame s ryžou Basmati. My často volíme aj menej tradičné prílohy: hnedú ryžu, bulgur, pšeno, pohánku, kuskus, jačmenné krúpy a pod. Vyskúšajte - objavíte obrovskú paletu nových chutí, vôní a farieb :-).