Baklažán so špenátom a paradajkami (vegan)

Autor receptu: veganvidya

Inšpirované indickými koreninami :-). Možno ho pripraviť aj z inej listovej zeleniny (hlávkového šalátu, mangoldu, mladých cviklových listov a pod.). Mrazený špenátový pretlak sa na to vôbec nehodí.

4-6
porcie
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji opražíme koreniny okrem garam masaly. Začíname vždy s celými koreninami, pokračujeme s hrubšie pomletými a nakoniec pridáme jemné práškové. Korenie nám nesmie zhorieť, lebo tým pokazíme celé jedlo.
  2. Pridáme baklažán pokrájaný na malé kocky a osmažíme ho. Posolíme. Keď trochu zmäkne, pridáme pokrájané paradajky a podusíme chvíľu pod pokrievkou. Keď sa začínajú paradajky rozpadávať, pridáme aj pokrájaný špenát. Ešte chvíľu dusíme pod pokrievkou, pridáme garam masalu a cukor. Necháme ešte asi 5 minút variť, aby sa všetky chute spojili.
  3. Tradične podávame s ryžou Basmati. My často volíme aj menej tradičné prílohy: hnedú ryžu, bulgur, pšeno, pohánku, kuskus, jačmenné krúpy a pod. Vyskúšajte - objavíte obrovskú paletu nových chutí, vôní a farieb :-).