Foto: martamm
Manžel tento rok zasadil baklažány a čuduj sa svet, aj sa urodili. Rozmýšľala som, aký rýchly, jedlý a hlavne zdravý spôsob prípravy využijem. Zobraziť celý popisManžel tento rok zasadil baklažány a čuduj sa svet, aj sa urodili. Rozmýšľala som, aký rýchly, jedlý a hlavne zdravý spôsob prípravy využijem. Som zástancom racio výživy, tak som urobila prieskum surovín v špajzi a chladničke a ponúkm Vám výsledok svojho snaženia. Keďže som bola v časovej tiesni, ponúkam len foto hotového jedla, nakoľko som nestíhala dokumentovať celý postup.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks |
|
1 šálka |
|
2 balíčky |
|
2 balíčky |
|
7 ks |
|
150 gr strúhaná |
|
na opekanie |
|
|
|
alebo solčanka |
|
|
|
3 strúčiky |
|
1 hrsť zelená |
|
1 hrsť -čerstvé lístky |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Čerstvé bylinky nasekáme nadrobno. Do hrnca dáme šálku prepláchnutej pohánky, zalejeme 1,5 šálkou vody, osolíme, pridáme polovicu čerstvých byliniek. Varime 20 minút. Baklažán nakrájame na kolieska asi 1 cm hrubé, osolíme, opečieme na panvici na oleji. Biele a údené tofu nastrúhame na hrubo, pridáme zvyšnú časť nasekaných čerstvých byliniek, tymian, majorán, pretlačený cesnak, mleté čierne korenie, 4 vajíčka, soľ a čierne korenie.
- 2
Pekáč vymažeme olejom, naspodok rozotrieme uvarenú pohánku, posypeme polovicou strúhanej mozarelly. Opečené baklažány rozložíme na syrovú vrstvu, poprášime korením, na to rozotrieme zmes z tofu. Rozšľaháme 3 vajíčka, polejeme poslednú vrstvu, vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov celzia, pečieme asi 20 - 25 minút. keď chytí kôrku, nasypeme na vrch druhú časť mozarelly a dáme rúry len na 2-3 minúty, kým sa syr neroztopí. Podávame s čerstvým šalátikom. Ja som pripravila uhorkový. Dobrú chuť.
- 2
Baklazan som este nejedol,ale ani pohanku a tofu
samozrejme viem co to je.Zapecene jedla ja rad.Je to
zaujimavo skombinovane ,ktovie aku to ma chut.
Tvoje jedlo ma nejakym sposobom zaujalo,mozno zvedavost pre istotu ulozim dakujem
Pekny vecer.