Baklažán plnený pohánkou (fotorecept)

Autor receptu: nika8

Hľadala som nejaký nový recept s pohánkou a našla som tento: http://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/spicy-stuffed-aubergines. Myslím, že nie je veľmi náročný na prípravu a výsledok stál za to. Oplatí sa skúsiť :)

35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Baklažán prekrojíme na 2 polovice a dáme do zapekacej nádoby. Obe polovice polejeme väčším množstvom olivového oleja a dáme piecť do rúry na 20 min.
  2. Medzitým si uvaríme pohánku podľa návodu na obale. Uvarenú pohánku zmiešame s 1 PL olivového oleja, citrónovou šťavou a chilli. Paradajku ošúpeme a roztlačíme (ja som v tomto postupe použila už pripravenú paradajkovú omáčku, ktorú som mala v chladničke: asi tak 2-3 PL). Spolu s petržlenovou vňaťou a syrom pridáme k pohánkovej mase. Podľa chuti pridáme soľ, korenie, oregano.
  3. Upečený baklažán necháme trochu vychladnúť.
  4. Vyberieme dužinu (vytvoríme „lodičky), nakrájame ju a pridáme k pohánkovej mase. Pohánkovou masou naplníme vydlabané baklažány a dáme zapiecť ešte na cca 15 min.
  5. Po upečení môžme baklažán ešte posypať syrom a podávame.