Baklažán plnený paradajkami a mozzarellou
	        Autor receptu: violeta
	         
	        
	        Tento je naozaj výborný. Príprava je jednoduchá a chuť úžasná. Už mi chýbalo len more ;)
| 
 4porcie
 | 
 15 minútpríprava
 | 
 50 minútna 200 °C
 | 
Postup
- Baklažány umyjeme a osušíme, pozdĺžne prekrojíme.
Vnútro baklažánov rozkrájame pozdĺžne, aj priečne, len po šupku. Baklažány trocha porozťahujeme.
Nasolíme ich a okoreníme čiernym korením.
Uložíme do zapekacej misky a pečieme 30 minút na 200 °C, ja som zapla aj ventilátor, piekla som asi 20 minút. 
- Majú trocha chytiť farbu a zmäknúť, nie úplne, len mierne, tak aby sa dalo vnútro stláčať.
- Pripravíme si plnku. 
Na olivovom oleji opražíme cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak. Ak sú mäkké, zalejeme paradajkami z konzervy. Posolíme, pridáme oregano, bazalku a chilli. Zakryté dusíme, ku koncu prichutíme 1 čajovou lyžičkou cukru, soľou. Zmes má byť hustejšia.
Naplníme ňou baklažány, ide to ľahko, lebo sú vo vnútri zmäknuté.
- Na záver bohate posypeme strúhanou mozzarellou. 
Dáme znova zapiecť na 200 °C na 20 minút. Ja som znova zapla aj ventilátor, takže sa piekli kratšie, takých 15 minút.
- Tu je výsledok. Môžete servírovať s opekanými zemiakmi, bagetou, alebo pečeným kuraťom :)