Baklažán plnený paradajkami a mozzarellou

Autor receptu: violeta

Tento je naozaj výborný. Príprava je jednoduchá a chuť úžasná. Už mi chýbalo len more ;) Originál je tu: http://blog.giallozafferano.it/idolciditatam/melanzane-ripiene-pomodoro-e- mozzarella/

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Baklažány umyjeme a osušíme, pozdĺžne prekrojíme. Vnútro baklažánov rozkrájame pozdĺžne, aj priečne, len po šupku. Baklažány trocha porozťahujeme. Nasolíme ich a okoreníme čiernym korením. Uložíme do zapekacej misky a pečieme 30 minút na 200 °C, ja som zapla aj ventilátor, piekla som asi 20 minút.
  2. Majú trocha chytiť farbu a zmäknúť, nie úplne, len mierne, tak aby sa dalo vnútro stláčať.
  3. Pripravíme si plnku. Na olivovom oleji opražíme cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak. Ak sú mäkké, zalejeme paradajkami z konzervy. Posolíme, pridáme oregano, bazalku a chilli. Zakryté dusíme, ku koncu prichutíme 1 čajovou lyžičkou cukru, soľou. Zmes má byť hustejšia. Naplníme ňou baklažány, ide to ľahko, lebo sú vo vnútri zmäknuté.
  4. Na záver bohate posypeme strúhanou mozzarellou. Dáme znova zapiecť na 200 °C na 20 minút. Ja som znova zapla aj ventilátor, takže sa piekli kratšie, takých 15 minút.
  5. Tu je výsledok. Môžete servírovať s opekanými zemiakmi, bagetou, alebo pečeným kuraťom :)