Bábovka

simonettqa - bez fotkysimonettqa, 12. januára 2014

Dnes na večeru som sa rozhodla robiť bábovku. Viem ze už tu recept na ňu určite je , ale pripomenut si ho snad nezaskodi Zobraziť celý popisDnes na večeru som sa rozhodla robiť bábovku. Viem ze už tu recept na ňu určite je , ale pripomenut si ho snad nezaskodi :) a navyse je to moja prva babovka :)

70 minút
príprava
50 minút
na 170 a 160 °C

Suroviny

4
250 g
125 g
125 g
1 dl
1 dl
1
1/2
 čl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.Vajcia si rozdelíme na žĺtka a bielka. Do mixéra dáme 4 bielka.Z nich si vymiešame sneh.Pomaly pridavame cukor, žľtka,mlieko,olej ,muku (obidva druhy),vanilkovy cukor , PDP a sodu bikarbonu. Nechame všetko poriadne vymiešať.

  2. 2

    Formu si vymastíme maslom a vysypeme mukou. Nalejeme cesto a pečieme najprv na 17O°C a o asi 15 min. stíšime teplotu na 160°C a pečieme ešte asi ešte cca pol hodinu.

  3. 3

    Nakoniec babovku posypeme praškovym cukrom a možeme jesť. Dobrú chuť !

    Bábovka - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
za toto babovku mas 5,robievala som ju ked deti boli male.Mozem len odporucit je jemna nadychana a chutna.
lenkapav
Naša najoblúbenejšia :-), len na tie množstvá, čo si napísala, dávam 5 vajec. K štyrom dávam len 200g múky a 200g cukru. Naozaj výborná babovka, ktorá sa ti krásne vydarila.
marienka44
@Simonettqa , recept ukladam do kolonky Bábovky
Ja som vylepsila recept po technickej stranke, a síce do formy vlozim peciaci paier s otvorom v strede a po upecení nemám pracu s cistenim jednotlivych zarezov vo forme. :-)
waocipa
super bábovka spravím podla tvojho receptu,ja robím len s hladkej muky máš ju krásnie upečenú
valeri
na to, že je prvá, je krááááááááásna a určite aj dobrá.
ancuscca
Jaaaj ja som bola na Simotettquinom profile a omylom som jej tam pridala hlas :P takze to bude hlas za mna a uz nehlasujem :))
babka1952
Milá Simonettqa tvoja bábovka bola vynikajúca, prišli vnúčatá zo školy a len sa tak po nej zaprášilo. Zajtra budem piecť a to hneď dve aby sa ušlo všetkým, je nás šesť. Tú prvú zjedli 3 vnúčatká.
stanco
hmm..podujmem sa skusit ,trufnem si ubrat z muky a pridat posekane cashew (som zvedav co ztoho vzide ) ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia