Foto: simonettqa
Dnes na večeru som sa rozhodla robiť bábovku. Viem ze už tu recept na ňu určite je , ale pripomenut si ho snad nezaskodi Zobraziť celý popisDnes na večeru som sa rozhodla robiť bábovku. Viem ze už tu recept na ňu určite je , ale pripomenut si ho snad nezaskodi :) a navyse je to moja prva babovka :)
príprava
na 170 a 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.Vajcia si rozdelíme na žĺtka a bielka. Do mixéra dáme 4 bielka.Z nich si vymiešame sneh.Pomaly pridavame cukor, žľtka,mlieko,olej ,muku (obidva druhy),vanilkovy cukor , PDP a sodu bikarbonu. Nechame všetko poriadne vymiešať.
- 2
Formu si vymastíme maslom a vysypeme mukou. Nalejeme cesto a pečieme najprv na 17O°C a o asi 15 min. stíšime teplotu na 160°C a pečieme ešte asi ešte cca pol hodinu.
- 3
Nakoniec babovku posypeme praškovym cukrom a možeme jesť. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som vylepsila recept po technickej stranke, a síce do formy vlozim peciaci paier s otvorom v strede a po upecení nemám pracu s cistenim jednotlivych zarezov vo forme. :-)