Foto: marianne
Potrebovala som niečo dobré a rýchle na raňajky.A táto mi prišla akurát vhod.Možno príde aj vám...Je veľmi chutná.
45-50 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
V kyslom mlieku rozmiešame cukor,olej,vajíčka a pridáme preosiatú múku s práškom do pečiva.
-
2
Do časti cesta vmiešame kakao a naplníme dobre vymastenú a vysypanú bábovkovu formu.Dôkladne vymazať a vysypať bábovkovú formu sa oplaťí,ak ju nechceme vyškrabávať z formy lyžicou:-)
-
3
upečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov 45-50 minút.
-
4
vyklopíme,ak je dobre vymastená forma,ide to bez problémov
-
5
a papáme..
@orchidea ja si myslim ze jogurtom alebo smotanou
Som rada, ze ju mozem opat upiect. Je velmi dobra, dakujem:-)
Ahoj @marianne , dnes som ju robila zas, tak pridávam aj foto.:-)
Ja si davam s pecenim pohov,ostalo mi sucheho peciva este od sviatkov,muz likviduje:-),vela som porozdavala...vcera som este novorocnu stolu z mraziaku vytiahla na dnes k ranajkam.
mierne som ale pozmenila recept.
dala som o 1/3 menej cukru, vcitane vanilkoveho, nabuduce dam este menej, stale sa mi zda prilis sladka :)
namiesto oleja maslo, 3 vajicka a pre mna neodmyslitelna nastruhana citronova kora.
pouzila som domaci kefir z tibetskej huby.
robila som nekakaovu verziu, ale zato s hrozienkami :)
V silikónovej veru nie, mám hádam 50 aj viac ročnú vypečenú bábovkovú formu, plechovú, či hlinikovú, či akú... ešte po babi, pečiem bábovky len v nej, najlepšie sa mi vydaria aj vyklopia...