Bábovka

Bábovka s kakaom

Autor receptu: margitka100

Bábovka, obyčajná a tak vynikajúca.

30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do hustého snehu. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny (naozaj je treba šľahať až budeme mať nadýchanú penu, minimálne 10 minút). Postupne pridáme olej a vlažnú vodu.
  2. Múku, prášok do pečiva a Zlatý klas zmiešame a tiež postupne pridáme do žĺtkovej peny. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zamiešame do cesta ručne pomaly.
  3. Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Polovicu cesta vylejeme do formy. Kakao vymiešame s tromi lyžicami vody. Vlejeme ho pomaly na cesto vo forme (kakaa si kľudne môžete dať viac). Potom navrch nalejeme zvyšné cesto.
  4. Pečieme na 180 °C cca 50 minút. Ja po cca 30 minútach zakrývam vrch alobalom, aby neprihorel. Dobrú chuť.