Bábovka
	        Bábovka s kakaom
	        Autor receptu: margitka100
	         
	        
	        Bábovka, obyčajná a tak vynikajúca. 
| 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	50 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do hustého snehu. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny (naozaj je treba šľahať až budeme mať nadýchanú penu, minimálne 10 minút). Postupne pridáme olej a vlažnú vodu.
 - Múku, prášok do pečiva a Zlatý klas zmiešame a tiež postupne pridáme do žĺtkovej peny. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zamiešame do cesta ručne pomaly.
 - Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Polovicu cesta vylejeme do formy.
Kakao vymiešame s tromi lyžicami vody. Vlejeme ho pomaly na cesto vo forme (kakaa si kľudne môžete dať viac). Potom navrch nalejeme zvyšné cesto.
 - Pečieme na 180 °C cca 50 minút. Ja po cca 30 minútach zakrývam vrch alobalom, aby neprihorel. Dobrú chuť.