Bábovka
Bábovka s kakaom
Autor receptu: margitka100
Bábovka, obyčajná a tak vynikajúca.
|
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do hustého snehu. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny (naozaj je treba šľahať až budeme mať nadýchanú penu, minimálne 10 minút). Postupne pridáme olej a vlažnú vodu.
- Múku, prášok do pečiva a Zlatý klas zmiešame a tiež postupne pridáme do žĺtkovej peny. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zamiešame do cesta ručne pomaly.
- Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Polovicu cesta vylejeme do formy.
Kakao vymiešame s tromi lyžicami vody. Vlejeme ho pomaly na cesto vo forme (kakaa si kľudne môžete dať viac). Potom navrch nalejeme zvyšné cesto.
- Pečieme na 180 °C cca 50 minút. Ja po cca 30 minútach zakrývam vrch alobalom, aby neprihorel. Dobrú chuť.