Foto: babina49
Túto bábovečku robievam už roky, bývala len posypaná vanilkovým cukrom,ale rodina sa sťažovala, že je "drhnúca",tak som ju začala plniť krémom a už máva Zobraziť celý popisTúto bábovečku robievam už roky, bývala len posypaná vanilkovým cukrom,ale rodina sa sťažovala, že je "drhnúca",tak som ju začala plniť krémom a už máva úspech.
Postup
-
1
celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny,pridáme postupne olej,letnú vodu a na koniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. 2/3 cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do 1/3 cesta zamiešame kakao,rozlejeme ho na biele cesto a zľahka vidličkou premiešame,aby nám vznikol "melír". Pečieme...a čas pečenia je moja slabá stránka. Kontrola prebieha za pomoci špajdle :-))
-
2
2 dcl mlieka, kryš.cukor,vanilk.cukor dáme variť a v zvyšných 2 dcl mlieka rozmiešame puding a vlejeme ho do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť.
-
3
maslo vymiešame a pridávame vychladnutý puding
-
4
možme pridať trochu vaječného likéru,alebo vanilkovú arómu
-
5
nastúhanú čokoládu
-
6
bábovku prerežeme 2x
-
7
a ponatierame krémom
-
8
nezabudneme si nechať trochu krému aj na potretie povrchu,aby sme zakryli "nerovnosti" sposobené pri vyklopení bábovky-akosi sa mi prichytila
-
9
posypeme kokosom a popolievame roztopenou čokoládou
podla časopisu Dorka... vnučka už má 18 rokov.... čas letí ... ukladám... :))