Bábovečka

Autor receptu: bebetko

Prvotinka :) Dlho som sa na to chystala, a dnes som sa konecne odhodlala. :) Je mnamkova, aspon pre nas, ale aj tak zaroven by ma zaujmalo ci niekto nema recept na taku babovku ako predavaju balene v obchodoch take drahsie co su, ale su zo strasne krehkeho a neskutocne uzasneho cesta, ak niekto o tom vie sup komentarik :) Taketo dobroty su mojimi oblubenymi ranajkami ale vzdy si radsej urobim svoje ako kupovane :)

12
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vsetky suroviny nalejeme a nasypeme do nadoby, je vhodne najprv zmiesat suche suroviny a potom primiesat tie mokre. Vsetkospolu vymiesame metlickou, kym nam nezvnikne spojena, vonava hmota. Ja som robila bielu do ktorej som nasypala cokoladovu ryzu, alemozete si kludne kusok cesta nehat a zmiesat s kakaom aby bola mramorova.
  2. Formu si vymastime olejom a vysypeme celu struhankou. Ruru si predhrejeme na 180°C a pecieme priblizne hodinku, ako kto, kazdy si to musi odsledovat sam, my mame staru trubu ta uz cosi odzila tak som piekla pol hodinu na 150 °C a potom az dala vysie a piekladalsiu pol hodinu a pre istotu este kontrola spajdlou.
  3. A po hodinke, vuala RETRO kolacik nasich detstiev na svete, DOBRU CHUT ! :) Urcite by chutila este lepsie ak namiesto posypu cukrom ju zalejeme cokoladovou ganache :)