Foto: soniatko
... tradičné, nezameniteľné... skrátka babičkine...
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. V prípade potreby pridáme trochu mlieka. Cesto necháme cca 20 min podkysnúť. Rozdelíme na 6 bochníkov.Z každého bochníka vytvarujeme valec a odkrajujeme kúsky vyšúľame a zapletieme praclíky. Pred pečením potierame vajíčkom. Keď začnú chytať farbu vyberieme z rúry a pofŕkame bielkovou slanou polevou vrátime ešte na 2 -3 minútky do rúry.
-
2
Polevu získame jemným našľahaním surovín.
- 3
Upozorňujem že tento recept je veľmi pracný a trvá hodiny kým našúľame všetky praclíky ale sú tradičné nezameniteľné aspoň v našej rodine. Výsledok ale stojí za to... Z tejto dávky je tak 6 plechov plus mínus
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Takže dievčence (tie ktoré sa desia šúľania) hor sa do miesenia. Verte, výsledok stojí za to. Neexistuje taký chips, tyčinka a pod., ktoré by chutili rovnako dobre ako toto.
A, samozrejme, ukladám, keď sa rozhodnem piecť, nemusím sa premŕvať v tých papierikoch.
a ak by som si trufla, ako dlho ich budem moct vytahovat zo skryse ?
www.catajan.eu/kulinarske-speciality/catajske-slane-pr...
sú tam aj s foto postupu
a mozem pouzit krupicovu muku?