Avokádová omáčka
Avokádová omáčka

Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem

pilsnerka - fotkapilsnerka, 12. apríla 2018
Avokádová majonéza a omáčka aioli s medvědím česnekem
Foto: pilsnerka

Avokádo je nabité zdravými tuky, tak si ho dopřejte častěji. Třeba místo klasické majonézy, která vám skvěle dochutí zeleninové saláty a nebo v podobě Zobraziť celý popisAvokádo je nabité zdravými tuky, tak si ho dopřejte častěji. Třeba místo klasické majonézy, která vám skvěle dochutí zeleninové saláty a nebo v podobě podobné studené jemné omáčky aioli, kterou použijte jako dip k zeleninovým hranolkům, krevetám, grilovanému masu apod.

Suroviny

1 zrelý ks
1 KL (alebo biely vínny)
1 KL
1 PL
štipka
+ na omáčku aioli:




Postup

  1. 1

    Příprava majonézy vám zabere pouze minutku. Z avokáda vydlabejte lžící dužinu a vložte ji spolu se všemi uvedenými surovinami do mixéru. Důkladně rozmixujte v hladkou hmotu. Pokud chcete připravit rovnou omáčku aioli, přidejte do mixéru na začátku i posekané listy medvědího česneku. Majonéza i aioli jsou určeny k okamžité spotřebě.

Diskusia k receptu

mijaita
Zalevam salaty, kdyz potkam mekke avokado. Naredim vodou, limetku a sůl. Staci a je to delikatesa. Ted jeste trochu medvediho cesneku. Kralovska zalivka!
motyka
Avokádo milujem. Toto určite vyskúšam. Díky za receptík.
barborajarosiova
Vyborny recept. Ja som dala dost vela medvedieho cesnaku, preto to bolo jemne pikantne. Kto ma rad stiplave, moze pridat aj chilli. My sme si dali tuto majonezu s indickym chlebom naan, ale hodi sa aj ako dip k tacos, chlebovym tycinkam alebo na knackerbrot. Mnam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia