Arašidový chlieb fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 29. marca 2011

Opäť recept z časopisu o mexickom pečení.

20 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g
40 g
1/2 čl
1 ks
90 g
3,5 g
100 ml
1 šálka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na stôl vysypeme múku. V strede vytvoríme jamku, do ktorej dáme vajce, cukor, soľ a na vonkajšie okraje dáme 40 g masla pokrájaného na kocky a droždie (ja som robila cesto z dvojitej dávky, preto dve vajcia). Začneme miesiť a postupne pridávame vodu. Vymiesime tvárne a elastické cesto. Vmiesime doň polovicu mletých arašidov. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť 30 minút.

    Arašidový chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Druhú polovicu mletých arašidov zmiešame s 50 g rozpusteného masla.

    Arašidový chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnutí z cesta urobíme šúlok, ktorý jemne roztlačíme. Natrieme naň zmes arašidov a masla. Prstami spojíme obe strany. Šúlok prevrátime spojenou stranou dolu a prenesieme na plech. Nožnicami nastrihneme cesto asi vo vzdialenosti 5 cm od začiatku. Nastihnutú časť otočíme smerom doprava. Opäť nastrihneme v tej istej vzdialenosti od prvého strihu a otočíme smerom doľava. Toto opakujeme na celom ceste.

    Arašidový chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme odpočívať 30 minút a pred pečením poprášime múkou.

    Arašidový chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v prehriatej rúre (190°C) 20 minút. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť.

    Arašidový chlieb (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

vybusna
ja arasidy nemam rada, ale tento recept je tak krasne sfoteny, ze sa nejdem vynadivat
alenabaliga
no to je krasa, ya nie som talent na pecenie, ale toto je tak jednoduchy recept, ze by som to snad zvladla.
Fantasticke, len neviem co to ako otocit dolava a doprava
tetrisss
To ti ostane v jednom kuse, nedostrihnes a otocis do strany, cize ti ostane v celku len os, asi ako ribezle na stopke :)
jerica
pridaný obrázok lahodí nielen OKU aj chuťovým bunkám a zmyslom :-))
bozulka
Už mám recept uložený a pripravený na víkend.Pekne zpracované!!!
lubisthemple
všetkým pekne ďakujem za komentáre :) ak recept vyskúšate, dajte vedieť, ako to dopadlo :)
babidka
mam silne pokusenie vsetku pracu necht tak a ihned sa do toho pustit :-)
janger
Cesto vyzera nadherne, makkucko...Krasny recept!