Arašidový chlieb (fotorecept)
Autor receptu: lubisthemple
Opäť recept z časopisu o mexickom pečení.
Postup
- Na stôl vysypeme múku. V strede vytvoríme jamku, do ktorej dáme vajce, cukor, soľ a na vonkajšie okraje dáme 40 g masla pokrájaného na kocky a droždie (ja som robila cesto z dvojitej dávky, preto dve vajcia). Začneme miesiť a postupne pridávame vodu. Vymiesime tvárne a elastické cesto. Vmiesime doň polovicu mletých arašidov. Prikryjeme fóliou a necháme kysnúť 30 minút.
- Druhú polovicu mletých arašidov zmiešame s 50 g rozpusteného masla.
- Po vykysnutí z cesta urobíme šúlok, ktorý jemne roztlačíme. Natrieme naň zmes arašidov a masla. Prstami spojíme obe strany. Šúlok prevrátime spojenou stranou dolu a prenesieme na plech. Nožnicami nastrihneme cesto asi vo vzdialenosti 5 cm od začiatku. Nastihnutú časť otočíme smerom doprava. Opäť nastrihneme v tej istej vzdialenosti od prvého strihu a otočíme smerom doľava. Toto opakujeme na celom ceste.
- Necháme odpočívať 30 minút a pred pečením poprášime múkou.
- Pečieme v prehriatej rúre (190°C) 20 minút. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť.