Arašidová polievka (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Chutná, sýta, myslím si že je každému jasne že na druhý chod nemusíte už vôbec myslieť:)

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšom hrnci ktorý sa nepripaľuje,na horúcom oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu.Pridáme 50 g pomletých arašidov a na malé kúsky pokrájaný zeler.
  2. Za občasného miešania dusíme pod pokrievkou asi 7 minút.Podusenú zmes zaprášime múkou pomiešame a zalejeme studeným vývarom.Uvedieme do varu a varíme 20 minút.Polievku necháme troška vychladnúť.
  3. Vylejeme do mixéra a najemno rozmixujeme.
  4. Do hrnca dáme zvyšok pomletých arašidov a prilejeme k nim rozmixovanú zmes.Metličkou rozmiešame do krému.Primiešame smotanu,ochutíme vegetou,soľou,čiernym korením a všetkým podľa chuti.Pokvapkáme citrónom.Polievku troška prehrejeme ale už nevaríme.
  5. Podávame ju ozdobenú buď slaninkou alebo pre zmenu opečenými bagetkami a to všetko zasypeme arašidmi a stonkou zeleru:)Dobrú chuť:)