Pudingový koláč
Anjelské vlny (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tento koláč je skutočne anjelský. Jemný a chuťovo vyladený.* Zmizne z tácky raz-dva. Pritom je na prácu nenáročný, potrebuje len pripraviť deň vopred.
|
1 plech porcia |
60 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva, olej, vodu a krátko prešľaháme.
- Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (cca 30x40 cm).
- Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding a ešte horúci ho naberačkou ponalievame na surové cesto.
- Pečieme v rúre na 180 °C 25 minút. Potom koláč vyberieme z rúry.
Na horúci koláč po vybratí z rúry lyžicou rozotrieme kyslú smotanu.
- Hneď posypeme škoricou.
- Po vychladnutí dáme do druhého dňa do chladničky. Až potom krájame.