Pudingový koláč

Anjelské vlny (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Tento koláč je skutočne anjelský. Jemný a chuťovo vyladený.* Zmizne z tácky raz-dva. Pritom je na prácu nenáročný, potrebuje len pripraviť deň vopred.

1 plech
porcia
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva, olej, vodu a krátko prešľaháme.
  2. Nakoniec vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
  3. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (cca 30x40 cm).
  4. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding a ešte horúci ho naberačkou ponalievame na surové cesto.
  5. Pečieme v rúre na 180 °C 25 minút. Potom koláč vyberieme z rúry. Na horúci koláč po vybratí z rúry lyžicou rozotrieme kyslú smotanu.
  6. Hneď posypeme škoricou.
  7. Po vychladnutí dáme do druhého dňa do chladničky. Až potom krájame.