Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka

Anjelská bábovka – bez lepku, bez laktózy, bez tuku

novalim - fotkanovalim, 8. októbra 2018. Komerčný recept.
Anjelská bábovka – bez lepku, bez laktózy, bez tuku
Foto: novalim

Aj vy by ste si dali niečo sladké a dobré, ale trochu zdravšie ako klasické dezerty? Tak ste na správnej adrese. Máme pre vás Zobraziť celý popisAj vy by ste si dali niečo sladké a dobré, ale trochu zdravšie ako klasické dezerty? Tak ste na správnej adrese. Máme pre vás recept na anjelskú bábovku, doslova. Je ľahučká, krásne nadýchaná a na jej prípravu potrebujete len tri základné suroviny – bielky, trochu cukru a trochu bezlepkovej múky NOVALIM Promix PK špeciál. Upečte si zdravú verziu obľúbenej bábovky a dajte nám vedieť, ako vám chutila.

35 minút
na 180 °C

Suroviny

90 g
70 g
 štipka
200 g
0,5 dl horúca




Postup

  1. 1

    Bielky, polovicu cukru a vodu vyšľaháme do tuha.

  2. 2

    Promix PK špeciál, druhú polovicu cukru a soľ preosejeme na jemnom site štyrikrát. Áno, štyrikrát, je to dôležité pre výslednú nadýchanosť bábovky.

  3. 3

    Múčnu zmes pridáme do vyšľahaných bielkov a gumenou varechou ju zapracujeme tak, aby neostali hrudky, ale aby sa múka rovnomerne zapracovala do bielkov.

  4. 4

    Zmes nalejeme do bábovkovej formy, ktorú nevymasťujeme, ale ju zľahka vysypeme bezlepkovou múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 35 minút. Po dopečení necháme bábovku vychladnúť vo forme, potom ju pomocou maslom pomasteného noža “oslobodíme” od bokov formy a opatrne ju vyklopíme.

  5. 5

    Ak sa nevyhnutne nebránite laktóze alebo tuku, môžete bábovku podávať s kôpkou vyšľahanej šľahačky a s čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu