Ananásové lievance
Ananásové lievance (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Spestrenie raňajok, desiatej alebo použiteľné ako nenáročný dezert.* Nápad z BBC food od Nadiye Hussain.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
Postup
- Na tieto pancakes je viacero verzií, mne sa páčil práve Nadiyin postup. Ananásové plátky z konzervy necháme na sitku odkvapkať od nálevu. Maslo rozpustíme a vlažné ho rozhabarkujeme s mliekom a vajcom. V mise zmiešame múku so štipkou soli, práškovým cukrom a práškom do pečiva. Prilejeme mliečnu zmes a dôkladne premiešame, dostaneme hustejšie ale tekuté cestíčko.
- K opekaniu som použila kokosový olej, dá sa aj maslo. Panvičku som potrela olejom a na horúci som naberačkou priliala trocha cesta. Do stredu som vtlačila koliesko ananásu. Z oboch strán som koláčik opiekla do červena, na miernom ohni, aby neostalo cesto surové.
- Mne sa osvedčilo dať menej cesta, v podstate musí vystačiť na všetky kolieska ananásu. Vyšlo ich 13 kusov, porcia pre 3-4 osoby. Sú veľmi chutné, šťavnaté.