Ananásové lievance

Ananásové lievance (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Spestrenie raňajok, desiatej alebo použiteľné ako nenáročný dezert.* Nápad z BBC food od Nadiye Hussain.

3-4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na tieto pancakes je viacero verzií, mne sa páčil práve Nadiyin postup. Ananásové plátky z konzervy necháme na sitku odkvapkať od nálevu. Maslo rozpustíme a vlažné ho rozhabarkujeme s mliekom a vajcom. V mise zmiešame múku so štipkou soli, práškovým cukrom a práškom do pečiva. Prilejeme mliečnu zmes a dôkladne premiešame, dostaneme hustejšie ale tekuté cestíčko.
  2. K opekaniu som použila kokosový olej, dá sa aj maslo. Panvičku som potrela olejom a na horúci som naberačkou priliala trocha cesta. Do stredu som vtlačila koliesko ananásu. Z oboch strán som koláčik opiekla do červena, na miernom ohni, aby neostalo cesto surové.
  3. Mne sa osvedčilo dať menej cesta, v podstate musí vystačiť na všetky kolieska ananásu. Vyšlo ich 13 kusov, porcia pre 3-4 osoby. Sú veľmi chutné, šťavnaté.