Foto: timara
Nedeľné ráno s lievancami. Naozaj Amerika :)
6-8 ks
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Lievance: | |
110 g |
|
2 lyžičky |
|
2 lyžičky |
|
1 ks |
|
štipka |
|
2 lyžice |
|
150 ml |
|
Čučorieková omáčka: | |
100 g |
|
1 lyžica |
|
40 ml |
|
|
Postup
-
1
V miske zmiešame preosiatú múku, kypriaci prášok, cukor a soľ. V druhej miske rozšľaháme vajíčko pridáme ohriate mlieko a 2 lyžice roztopeného masla. Obe zmesi metličkou zmešiame dohromady. Vznikne cesto (hustejšie ako na palacinky), ktoré necháme minimálne 10 minút odstáť.
- 2
Omáčku na lievance pripravíme tak, že do hrnca vsypeme mrazené čučoriedky, vodu a cukor. Všetko necháme 5 minút povarit. Na koniec chuť omáčky doladíme čerstvo vymačkanou citrónovou šťavou.
- 3
Lievance pečieme na maslom potretej panvičke z oboch strán. Upečené prelejeme čučoriedkovou omáčkou. Kto chce, dotiahne do dokonalosti ešte s vyšľahanou šľahčkou :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skus niekedy urobit s buttermilk /kysle mlieko alebo yogurt/.
Ziskas tak bublinkove, lahke fajnove cesto.